Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τύρναβος 2005 - Α.Σ. Λαμία 1-1

Ο Α.Σ. Λαμία στον Τύρναβο
όρθιοι από αριστερά:Ηλ. Μπαγινέτας, Β. Μπαγινέτας, Αγ. Κάππος, Αντωνιάδης, Βαργιανίτης, Λέσσης
καθιστοί :Χουλιάρας, Πάνος, Αποστολόπουλος, Λαϊνας, Ζέρβας

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από το γήπεδο του Τυρνάβου η Λαμία. Απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας η Λαμία προηγήθηκε στο σκορ, δέχθηκε την ισοφάριση με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα αλλά τελικά κατάφερε να φύγει από τον αγωνιστικό χώρό έχοντας αποκομίσει βαθμολογικό όφελος. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 θεατές.

η είσοδος των ομάδων

οι αρχηγοί των ομάδων με τους διαιτητές του αγώνα

ο καθιερωμένος χαιρετισμός

Ο Τύρναβος του Μιχάλη Ζιώγα ξεκίνησε με τους:
Καραναστάση, Αθανασούλη, Τσορμπατζίδη, Σιάτρα, Γεωργαντζιά, Κουρδή, Κόκκινο, Μάγγο, Σωτήρη, Γρηγορίου και Χριστοδούλου.

Ο Πέτρος Πανόπουλος επέλεξε για την Λαμία τους:
Β. Μπαγινέτα, Ζέρβα, Αγ. Κάππο, Ηλ. Μπαγινέτα (αρχηγός), Χουλιάρα, Αποστολόπουλο, Λαϊνα, Λέσση, Βαργιανίτη, Πάνο και Αντωνιάδη.

Ο Τύρναβος μπήκε δυνατά στον αγώνα, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ζήτησε από νωρίς το γκολ. Η Λαμία έδωσε χώρο στον αντίπαλο και με όπλο της την συμπαγή και πολύπειρη αμυντική της γραμμή, έδειξε την διάθεσή της να κρατήσει το μηδέν πίσω.

άμυνα - γρανίτης...

Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού έγινε στο 21΄. Ο Μάγγος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά κι ο Σιάτρας με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής της Λαμίας έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 22΄ο Κόκκινος έκανε μια κούρσα από αριστερά, έκανε ένα βιαστικό διαγώνιο πλασέ από πολύ πλάγια θέση κι η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαγινέτα.

πίεσε πολύ ο Τύρναβος...

Η Λαμία ευτύχησε στο πρώτο σουτ που έκανε προς την εστία του Τυρνάβου να σκοράρει. Ο Λέσσης έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή κι έκανε ένα δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ. Ο Καραναστάσης αιφνιδιάστηκε και παρά την προσπάθειά του να αποκρούσει είδε τελικά τη μπάλα στα δίκτυα κι η Λαμία πήρε προβάδισμα στο σκορ, 0-1 στο 33΄.

η Λαμία στην επίθεση

Ο Τύρναβος προσπάθησε ν΄απαντήσει στο γκολ της Λαμίας πριν τη λήξη του ημιχρόνου αλλά το σουτ του Κουρδή μέσα από την περιοχή στο 39΄κατέληξε άουτ. Το ημίχρονο τελείωσε με την Λαμία να έχει καταφέρει να κρατήσει σχετικά εύκολα το μηδέν πίσω και χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Λέσση είχε και το πάνω χέρι στον αγώνα.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Μιχάλης Ζιώγας έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις για την ομάδα του. Έβαλε στον αγώνα τον έμπειρο μέσο Βρασίδα Κοντοθανάση και τον Κουβελά αντί των Γεωργαντζιά και Σωτήρη αντίστοιχα. Με τον Κοντοθανάση να κάνει το παιχνίδι για τον Τύρναβο οι γηπεδούχοι έκαναν πιο εντατικές τις προσπάθειές τους για να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Στο 49΄μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κουβελάς με κεφαλιά απείλησε την εστία της Λαμίας αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 60΄ο Γρηγορίου έκανε ένα διαγώνιο μακρινό σουτ και πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1. Συνέχισε να πιέζει ο Τύρναβος όμως η Λαμία με σωστή αμυντική λειτουργία κρατούσε μακριά κάθε κίνδυνο για την εστία της.

σκόνταψε στη Λαμιώτικη άμυνα ο Κόκκινος

Βλέποντας τον Τύρναβο να πιέζει ο Πέτρος Πανόπουλος προσπάθησε να δώσει κίνηση στην επίθεση της Λαμίας κι έβαλε τον Βαρυπάτη στη θέση του Βαργιανίτη. Στο 72΄ο Ζιώγας έκανε και την τρίτη αλλαγή με τον Κουρούμαλο να μπαίνει στον αγώνα στη θέση του Χριστοδούλου. Στο 75΄ο Κόκκινος επιχείρησε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή κι η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 78΄η κοντινή κεφαλιά του Κουβελά πέρασε λίγο άουτ. Μετά από αυτή την εξέλιξη του αγώνα ο Πέτρος Πανόπουλος έκανε και δεύτερη αλλαγή. Ο Αποστολακόπουλος μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Λέσση στο 79΄ κι η άμυνα της Λαμίας ενισχύθηκε. Έχωντας κλειδώσει τα μετόπισθεν η Λαμία επιχείρησε να φτάσει και στη νίκη αλλά οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο για να συμβεί κάτι τέτοιο.

ο Πάνος απέναντι στον Κουρούμαλο

Ο Θεοδοσόπουλος μπήκε στον αγώνα αντί του Ζέρβα στο 84΄αλλά η Λαμία δεν κατάφερε να εκδηλώσει κάποια αντεπίθεση που θα κατέληγε σε γκολ. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 90΄όταν ο Μάγγος με κεφαλιά ψαράκι από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στα 5 λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς του αγώνα.

Στο τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές έκαναν δηλώσεις.
Μιχάλης Ζιώγας: "Υπάρχει στεναχώρια από το αποτέλεσμα. Δημιουργήσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο αγώνα. Θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα."
Πέτρος Πανόπουλος: "Σήμερα παίξαμε με την πιο σοβαρή ομάδα του πρωταθλήματος κι αν συνεχίσει έτσι θα υλοποιήσιε τους στόχους της. Στόχος της Λαμίας είναι να βγουν νέα παιδιά. Ο προγραμματισμός είναι να στηθεί η ομάδα. Εμείς θα είμαστε παραπάνω από ευχαριστημένοι αν η ομάδα τερματίσει ψηλά".

Ο Τύρναβος έδειξε ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Λειτούργησε σωστά συνολικά στον αγώνα. Δεν αμέλησε την διασφάλιση των μετόπισθεν ο Τύρναβος κι εκδήλωσε τις επιθετικές του προσπάθειες οργανωμένα. Από την άλλη η Λαμία έδειξε ότι όπλο της στα δύσκολα είναι η πολύ καλή αμυντική γραμμή της. Δύσκολα δέχεται γκολ η Λαμία και χθες πλήρωσε το μοναδικό λάθος που έκανε και βγήκε στην κόντρα επίθεση ο Τύρναβος ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Επιθετικά η Λαμία προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της όμως η καλά οργανωμένη ομάδα του Τυρνάβου δαν άφησε περιθώρια να δημιουργήσει ευκαιρίες η Λαμία αλλά ούτε και να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις.

Άψογη ήταν η φιλοξενία του Τυρνάβου! Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης του Τυρνάβου και τους φιλάθλους για το καλωσόρισμα αλλά και για όλες τις διευκολύνσεις που μου παρείχαν! Θα υπάρξει νεότερη ανάρτηση με πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.