Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αναστολή λειτουργίας του "Πεδίου Ελεύθερης Συζήτησης".


Το FORZA ΛΑΜΙΑ από την εμφάνισή του στο διαδίκτυο ενσωμάτωσε την δυνατότητα των αναγνωστών να σχολιάζουν την θεματολογία του. Αυτή η δυνατότητα υφίσταται για κάθε αναγνώστη που το επιθυμεί στο τέλος κάθε ανάρτησης. Επιπρόσθετα η ενσωμάτωση του πεδίου ελεύθερης συζήτησης έδωσε τη δυνατότητα του άμεσου σχολιασμού και του διαλόγου ανάμεσα στους επισκέπτες του ιστότοπου. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου, παρά την παράθεση επεξηγηματικού κειμένου ως προς την ορθή χρήση πάνω από το πεδίο ελεύθερης συζήτησης, παρά την κατατοπιστική ανάλυση του θέματος στην ανάρτηση με τίτλο
ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ, πολλοί από τους επισκέπτες δεν έδειξαν την απαραίτητη υπευθυνότητα.

Αντιμετώπιζα καλοπροαίρετα αλλά κυρίως με σοβαρότητα όλα όσα έγραφαν οι επισκέπτες και πίστευα πως δεν θα αποτελούσαν όλα αυτά τα σχόλια πηγή προβλημάτων. Δυστυχώς έκανα λάθος μιας και πολλοί, δικαίως και αδίκως κατά περίσταση, αντιλαμβάνονται εντελώς διαφορετικά τα σχόλια των επισκεπτών του ιστότοπου. Είδα ανθρώπους να συκοφαντούνται και να δυσφημίζονται. Είδα προσπάθειες να απαξιώνονται. Είδα προσωπικά πάθη, αντιπαλότητες και διαφορές να μεταφέρονται προς εκτόνωση στο πεδίο ελεύθερης συζήτησης. Είδα φιλίες και σχέσεις χρόνων να τίθενται σε αμφισβήτηση. Είδα ανθρώπους ν΄αναζητούν αφορμή στα σχόλια του πεδίου ελεύθερης συζήτησης για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους ή ακόμα και για να επιβεβαιώσουν την ύπαρξή τους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα που σχετίζονται με την αγαπημένη μας ομάδα. Κάποια απο τα σχόλια των επισκεπτών αποτελούν αιτία ικανή ακόμα και για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Επειδή η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί θεώρησα καλό ν΄αναστείλω προσωρινά την λειτουργία του πεδίου ελεύθερης συζήτησης. Κάποιοι θα σκεφτούν πως το κάνω για να μην υπάρχει πια η δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους. Αν προσέξατε αναφέρω στην αρχή αυτης της ανάρτησης: "Το FORZA ΛΑΜΙΑ από την εμφάνισή του στο διαδίκτυο ενσωμάτωσε την δυνατότητα των αναγνωστών να σχολιάζουν την θεματολογία του. Αυτή η δυνατότητα υφίσταται για κάθε αναγνώστη που το επιθυμεί στο τέλος κάθε ανάρτησης". Δεν στερώ από κανέναν την δυνατότητα να εκφράζει τις απόψεις του αρκεί να τηρεί όσα του επιβάλλει η αξιοπρέπειά του πρώτιστα και δευτερευόντως τα όσα αναφέρονται στο θέμα ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ.

Καθημερινά θα υπάρχει μια ανάρτηση στο FORZA ΛΑΜΙΑ με τίτλο "Τα νέα της ημέρας". Στο τέλος αυτής της ανάρτησης θα υπάρχει η λέξη "σχόλια", όπως υπάρχει και σχεδόν σε κάθε ανάρτηση. Κάνοντας κλικ πάνω σ΄αυτή την λέξη θα μπορείτε να καταχωρείτε την άποψή σας καθημερινά για θέματα επικαιρότητας. Επίσης σε κάθε ανάρτηση υπάρχει η δυνατότητα να σχολιάζετε το περιεχόμενό της, να συμφωνείτε, να διαφωνείτε, να συμπληρώνετε την πληροφόρηση προς τον φίλαθλο κόσμο. Δεν στερείται σε κανέναν η δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης κι η ενέργειά μου αυτή έχει ως στόχο να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Ο διάλογος είναι ουσιαστικός και θα φέρει θετικά αποτελέσματα μόνο αν γίνεται σοβαρά και υπεύθυνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χάσουμε και την αίσθηση του χιούμορ.

Η αναστολή λειτουργίας του πεδίου ελεύθερης συζήτησης είναι προσωρινή. Θα παραμείνει στην δομή του ιστότοπου και θ΄ανοίγει κατά την διάρκεια των αγώνων της ομάδας μας ώστε να ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη. Επίσης θα καταχωρώ στο πεδίο ελεύθερης συζήτησης και χρήσιμες πληροφορίες σαν flash news μέχρι να αναρτήσω εκτενέστερο σχετικό κείμενο.

Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε να στείλετε e-mail στο FORZA ΛΑΜΙΑ για να δημοσιευτεί όποια άποψή σας σχετική φυσικά με την θεματολογία του ιστότοπου. Η δημοσιοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων δεν θα γίνεται παρά μόνο αν εσείς το θελήσετε.

Ευελπιστώ στην κατανόησή σας


Μην παραλέιψετε να διαβάσετε την ανάρτηση: ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.