Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός...


Δυστυχώς στο χώρο του ποδοσφαίρου πολλές φορές κάποιοι κακοί φίλαθλοι λειτουργούν πιστεύοντας ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ξεπερνούν τα όρια του φίλαθλου πνεύματος. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αποτρέπονται ενέργειες που αντιβαίνουν όσα νόμοι και κανονισμοί ορίζουν και φυσικά αποτελεί υποχρέωση η καταστολή ώστε να μην ξανασυμβούν ανάλογα γεγονότα.

Στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου ανάμεσα στην τοπική ομάδα Α.Π.Ο.Κ. " Βελούχι" και τον Α.Σ. "Λαμία", μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων, οπαδός τους τοποθέτησε ένα καπνογόνο κάτω από την περίφραξη του αγωνιστικού χώρου και κάτω από το κενό που αφήνει το σκέπαστρο που κάθονται οι αναπληρωματικοί παίκτες. Αν αυτό δεν υποδηλώνει σαφή πρόθεση να βάλει φωτιά στον πάγκο του Α.Σ. "Λαμία" όπου κάθονταν παιδιά ηλικίας 16, 17 και 18 ετών τότε τι είναι; Αποφύγαμε τα χειρότερα επειδή όσοι καθόμασταν στην κερκίδα ειδοποιήσαμε έγκαιρα όσους κινδύνευαν και απομακρύνθηκαν γρήγορα.

Διαιτητές και παρατηρητής δεν κατέγραψαν το γεγονός υποστηρίζοντας ότι δεν έπεσε στην αντίληψή τους. Αν η παρακάτω φωτογραφία επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του παρατηρητή του αγώνα τότε ζητώ συγγνώμη και ταυτίζομαι με όσα καταγράφηκαν... δεν έγινε τίποτα επιλήψιμο!


Την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο θα κοιτάξω αλλού, θ΄αφήσω τα παιδιά που πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο να καούν ώστε τουλάχιστον τα θύματα να επιβεβαιώνουν την εγκληματική πράξη. Προσωπικά θα νιώθω λιγότερος ένοχος από αυτούς που βλέπουν, έχουν θεσμικό ρόλο και αρμοδιότητες για να ενεργήσουν αλλά είτε αδιαφορούν είτε σιωπούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.