Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Α.Σ. "Λαμία" - Α.Σ. Πυργετός 1-1

Φανερά βελτιωμένος ο Α.Σ. "Λαμία" στο ντεμπούτο του Νϊκου Τσάμη στον πάγκο, έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον 2ο της βαθμολογίας Πυργετό. Η Λαμία κρατούσε τη νίκη μέχρι το 81΄όμως ένα μοιραίο λάθος σε μια στημένη φάση (η φετινή αδυναμία της ομάδας) έφερε το γκολ της ισοφάρισης. Η απόδοση κι η αγωνιστικότητα της ομάδας ικανοποίησε τους ελάχιστους θεατές του αγώνα, περίπου 100 κι άφησε υποσχέσεις για μια καλύτερη πορεία στο 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Πυργετός μάλλον υποτίμησε την Λαμία κι επηρρεάστηκε από την ανόητη αποβολή του Πολύζου στο 39΄.


Η Λαμία είχε την κατοχή της μπάλας στο πρωτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού και στο 6΄ο Λαϊνας με ψηλοκρεμαστό σουτ από αριστερά, λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Μπρέλλα. Στο 14΄ ο Στυλιανός με σουτ μέσα από την περιοχή απείλησε την εστία της Λαμίας όμως ο Λέντας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 17΄ο Πάνος εκτέλεσε φάουλ για την Λαμία, απέκρουσε ο Μπρέλλας κι ο Κάππος, που έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 33΄ο Στύλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε διαγώνια όμως ο Λέντας με εξαιρετική προσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 39΄ο Πολύζος χτύπησε εκτός φάσης τον Πάνο κι αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Η Λαμία με αριθμητικό πλεονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο πίεσε τον Πυργετό και κατάφερε να προηγηθεί. Τσούκαλος, Παντελής και Λαϊνας κυκλοφόρησαν υποδειγματικά την μπάλα, ο Λαϊνας μπήκε στην περιοχή από αριστερά περνόντας δύο αντιπάλους, γύρισε την μπάλα παράλληλα προς την εστία κι ο Πάνος με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίκτυα κάνοντας το 1-0 στο 41΄. Το ημίχρονο τελείωσε με τη Λαμία να είναι μπροστά στο σκορ και με τον αντίπαλο να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο.

Στο 2ο ημίχρονο ο Πυργετός προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τη Λαμία κι είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπρέλλας αγωνιζόταν σχεδόν σαν λίμπερο σε πολλές φάσεις. Η Λαμία έκλεισε τους χώρους στην άμυνα και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να φτάσει σ΄ένα δεύτερο γκολ. Στο 55΄ ο Τριχιάς έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 70΄ο Τσούκαλος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Πυργετού όμως ο Μπρέλλας μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα. Στο 71΄ο Λαϊνας σε αντεπίθεση κι ενώ ήταν μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του Πυργετού, πλάσαρε βιαστικά από απόσταση κι η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρέλλα. Στο 76΄σε νέα φαρμακερή αντεπίθεση της Λαμίας ο Παντελής από αριστερά σούταρε στην κλειστή γωνία του Μπρέλλα που έδειξε να αιφνιδιάζεται, έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και κατέληξε κόρνερ. Στο 77΄ο Κρούτη εκμεταλλεύτηκε το άσχημο διώξιμο του Αναστασίου όμως το βιαστικό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 81΄ο Πυργετός κέρδισε φάουλ αριστερά έξω από την περιοχή, ο Κρούτη εκτέλεσε κάνοντας μια σέντρα σουτ, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Λέντα που απέκρουσε ασθενώς κι ο Γκουγκούδης που ακολούθησε την φάση με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη του αγώνα ο Πυργετός έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει στην νίκη με δύο πανομοιότυπες φάσεις. Οι κεφαλιές του Γκουγκούδη και του Κρούτη πέρασαν ελάχιστα άουτ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.



Η Λαμία αγωνίστηκε με πάθος κι έδειξε την αναγκαία σοβαρότητα για έναν τόσο δύσκολο αγώνα. Η μετακίνηση του Κάππου στο κέντρο της άμυνας, η προώθηση του Αναστασίου στα χαφ και του Λαϊνα στην επίθεση άλλαξαν την εικόνα της ομάδας που άξιζε την νίκη. Καθοριστικής σημασίας στην εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν η ανόητη αποβολή του Πολύζου. Ο Πυργετός αν και με 10 στον αγωνιστικό χώρο έδειξε στο 2ο ημίχρονο ότι είναι πολύ καλή ομάδα!

Α.Σ. Λαμία: Λέντας, Πάνος (76' λ. τρ. Ματζίκος), Παππάς, Μαδούρας, Κάππος, Γ. Ζιάκας (85' Χριστόπουλος), Αναστασίου, Κουτρομάνος, Λαϊνας (89' Νάσιος), Παντελής, Τσούκαλος.
Α.Σ. Πυργετός: Μπρέλλας, Γκουγκούδης, Παγκαρλιώτας, Στούμπος (66' Κρούτη), Πολύζος, Κούρδης, Τριτάρης, Στυλιανός, Στύλος, Παρμαξίδης (46' Κόκκινος), Τριχιάς (56' Ζαφειρίου).

Η χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία για την αποφυγή του υποβιβασμού. Το ζητούμενο για τον Α.Σ. "Λαμία" είναι να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα, να πετύχει νίκες στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας που δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.