Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

A.O.Καρδίτσας - Α.Σ. Λαμία 3-2

Πάλεψε στην Καρδίτσα ο Α.Σ. "Λαμία", όπου εμφανίσθηκε εμφανώς βελτιωμένος, αλλά ηττήθηκε από τον Α.Ο. Καρδίτσας με 3-2. Η Λαμία ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, αιφνιδιάζοντας τον Α.Ο.Κ., όμως πλήρωσε την αδυναμία στις στημένες φάσεις δεχόμενη την ισοφάριση στο 26΄. Η απειρία στάθηκε καθοριστικός παράγοντας με την Λαμία να δέχεται το 2ο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο 2ο ημίχρονο η Λαμία δεν άφησε τον Α.Ο.Κ. να επιβάλει τον ρυθμό του στον αγώνα, δέχθηκε το 3ο γκολ στο 76΄αλλά ανταπέδωσε ένα λεπτό αργότερα μειώνοντας σε 3-2. Αν είχε φανεί λίγο τυχερη στην διπλή ευκαιρία στην εκπνοή του αγώνα η Λαμία θα μπορούσε να είχε αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με το ξεκίνημα του αγώνα η Λαμία πέτυχε γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μαντζίκος με έξοχο σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Α.Ο.Κ. για το 0-1. Ο Α.Ο.Κ. δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για γκολ στο 20΄. Ο Μεσιακάρης έκανε ένα συρτό σουτ όμως ο Λέντας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε εύκολα. Στο 26΄ο Α.Ο.Κ. κέρδισε κόρνερ από δεξιά. Από την εκτέλεση του κόρνερ με τον Παλάντζα η μπάλα έφτασε στον Γιαπαλή που βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας και με κοντινή κεφαλιά σκόραρε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 35΄ ο Παλάντζας έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ όμως ο Λέντας, σε σωστή θέση, μπλόκαρε τη μπάλα. Την ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Παππάς για τον Α.Ο.Κ. στο 41'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα της Λαμίας, ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Γκόλιας με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.

Η Λαμία πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή στην ανάπαυλα του αγώνα με τον Γ. Ζιάκα να παίρνει τη θέση του τραυματία Μαντζίκου. Ο Α.Ο.Κ. βγήκε δυνατά στο 2ο ημίχρονο όμως δεν έβρισκε διαδρόμους προς την περιοχή της Λαμίας. Στο 50΄ ο Γιαπαλής έκανε ένα δυνατό σουτ από δεξιά όμως μπλόκαρε εύκολα ο Λέντας. Στο 59΄πάλι ο Γιαπαλής έκανε ένα διαγώνιο σουτ από δεξιά με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Η Λαμία με σφιχτή άμυνα κρατούσε τον Α.Ο.Κ. μακριά από την εστία της. Στο 76΄ο Α.Ο.Κ. πέτυχε το 3-1 με τον Παλάντζα με κοντινή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Λαμία κατάφερε να ανταποδώσει γρήγορα το γκολ. Στο 78΄ο Τσούκαλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σχεδόν από τη σέντρα, κρέμασε τον Σέμο πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό γκολ!

Η Λαμία προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα πιέζοντας τον αντίπαλο.Θα μπορούσε να το είχε καταφέρει στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν έχασε δυο διαδοχικές ευκαιρίες. Αρχικά ο Κουτρομάνος εκτέλεσε φάουλ όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Απ΄την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Λέσση που έκανε ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Α.Ο.Κ. νικητή με 3-2.


A.O. Kαρδίτσας: Σέμος, Γιαπαλής (Παπαδημητρίου), Γκόλιας (Τζιλός), Κορομπίλιας, Κουκούλης, Κρανιώτης, Μεσιακάρης (Κόκκινος), Παλάτζας, Παπαμαργαρίτης, Παππάς Θ., Τσαρτσαράς

Α.Σ. "Λαμία": Λέντας, Λαϊνας (81΄Θ. Ζιάκας), Παππάς, Αναστασίου, Λέσσης, Μαδούρας, Κάππος (59΄Καραντάθας), Κουτρομάνος, Μαντζίκος (46΄Γ. Ζιάκας), Τσούκαλος, Παντελής.



Ο Κυρ Γιώργος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Α.Ο. Καρδίτσας. Αγνός φίλαθλος, παρότρυνε ακατάπαυστα την ομάδα του για να φτάσει στην νίκη και με μια ροκάνα στο χέρι ξεσήκωνε την κερκίδα. Μια φυσιογνωμία των γηπέδων κυριολεκτικά μιας άλλης εποχής, όταν στο ποδόσφαιρο υπήρχε ρομαντισμός και πάνω απ΄όλα ήταν η τιμή να φοράς τη φανέλα της ομάδας κι η δόξα της νίκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.