Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οικονόμος Τσαριτσάνης - Α.Σ. "Λαμία" 4-1

Ανταγωνιστική για 65΄λεπτά ήταν η Λαμία στην Τσαριτσάνη. Κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ και μέχρι το 65΄κρατούσε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Οι αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών κι η κόπωση συντέλεσαν καθοριστικά στην ήττα.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο 15λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 4΄ο Τσούκαλος έκανε ένα διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ξεσφίγγη. Στο 7΄μετά από κόρνερ ο Νάσιος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι του Οικονόμου. Η υπεροχή της Λαμίας καρποφόρησε στο 14΄όταν ο Τσούκαλος με έξυπνη λόμπα κρέμασε τον Ξεσφίγγη για το 0-1. Μετά το γκολ ο Οικονόμος ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Η καλή αμυντική λειτουργία της Λαμίας δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί. Η ισοφάριση ήρθε στο 22΄από μια στημένη φάση. Ο Νικούλι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Φλίγγος με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-1. Στο 23΄ ο Τσούκαλος βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Ξεσφίγγη όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με έγκαιρη έξοδο μπλόκαρε την μπάλα.

Την αδυναμία στις στημένες φάσεις φανέρωσε στο 28΄η Λαμία όταν μετά από κόρνερ ο Φλίγγος πήρε ξανά την κεφαλιά όμως αυτή τη φορά ο Λέντας μπλόκαρε την μπάλα με τους γηπεδούχους να ζητούν γκολ θεωρώντας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 1-1.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Οικονόμος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Φλίγγος στο 47΄ σούταρε από καλή θέση όμως ο Λέντας απέκρουσε σωτήρια. Στο 48΄σέντρα σουτ του Τσούκαλου απέκρουσε με δυσκολία ο Ξεσφίγγης. Στο 62΄η Λαμία πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή, αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Μαντές και στη θέση του μπήκε ο Γ. Ζιάκας. Στο 65΄ο Νικούλι εκτέλεσε φάουλ γεμίζοντας προς την περιοχή της Λαμίας κι ο Φτίκας με γυριστή κεφαλιά έκανε το 2-1. Νέα αναγκαστική αλλαγή για την Λαμία στο 67΄με τον τραυματία Χριστόπουλο να δίνει τη θέση του στον Γερογιάκομο. Στο 70΄ο Οικονόμος εδραίωσε την νίκη του με τον Φλίγγο να πετυχαίνει το 3-1 με σουτ μέσα από την περιοχή. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 87΄με τον Μπαλή να χρίζεται σκόρερ με κοντινό πλασέ.


Οικονόμος Τσαριτσάνης: Ξεσφίγγης, Κολιός, Πούτας (54΄ Φτίκας), Οικονόμου, Παλαμίδας, Χατζηλιόντας (83΄ Μπέης), Μπαλής, Φλίγκος, Ταχτιντής, Νικούλι (αρχηγός), Ζαχαράκης (46΄ Λιούσκας).

A.Σ. "Λαμία": Λέντας, Λαϊνας, Μαντές (62΄ Γ. Ζιάκας), Αναστασίου, Λέσσης, Μαδούρας, Χριστόπουλος (67΄ Γερογιάκομος), Κουτρομάνος (αρχηγός), Νάξιος, Τσούκαλος, Καραντάθας (77΄ Θ. Ζιάκας)

Η Λαμία παρουσιάστηκε ψυχωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την ήττα. Πλήρωσε την αδυναμία στις στημένες φάσεις μιας κι από εκεί προήλθαν τα 2 πρώτα γκολ των γηπεδούχων. Η κόπωση και οι αναγκαστικές αλλαγές επηρρέασαν την ομάδα στο 2ο ημίχρονο κι οδήγησαν στην ήττα. Καθοριστικής σημασίας ήταν και οι απουσίες με τον Πάνο και τον Κάππο να μένουν εκτός αγώνα στο παρά 5 της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έδειξαν ότι έχουν τις ικανότητες να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μεθοδική και σκληρή προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.