Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Οι αποχωρήσεις από την ομάδα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας στο τέλος του 2009 κλυδωνίστηκε από τις αποχωρήσεις κάποιων συντελεστών της προσπάθειας που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Μπροστά στο ενδεχόμενο ακόμα και της μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα κάποιοι άνθρωποι δραστηριοποιήθηκαν για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη. Βασικοί συντελεστές αυτής της προσπάθειας ήταν ο Γιάννης Χαλβαντζής κι ο Θανάσης Σερπάνος που με τη θέλησή τους αποχώρησαν από την ομάδα. Βασικός συντελεστής κι ο Γιάννης Συρογιάννης που απομακρύνθηκε από την ομάδα με απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου.

Ο Γιάννης Χαλβαντζής με την επιστολή του προς τα μέλη του Α.Σ. "Λαμία" δεσμεύτηκε να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής του στην γενική συνέλευση. Γενική συνέλευση έγινε όμως ο Γιάννης Χαλβαντζής δεν ήταν εκεί για να μιλήσει στα μέλη του Α.Σ. "Λαμία". Γνωρίζω τους λόγους που ο κ. Χαλβαντζής δεν ήταν παρόντας στην γενική συνέλευση. Πριν κάποιος σκεφτεί πονηρά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν απουσίαζε για ν΄αποφύγει να δώσει τις εξηγήσεις που μας είχε υποσχεθεί. Έχει πάντα την δυνατότητα να μας εξηγήσει ο Γιάννης Χαλβαντζής όποια στιγμή αυτός κρίνει ότι είναι σε θέση να το κάνει αλλιώς θα περιμένουμε την επόμενη γενική συνέλευση του συλλόγου που θα είναι στο τέλος του πρωταθλήματος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Προς το παρόν κρατάμε αυτό που είπε απευθυνόμενος στα μέλη και στους φίλους της ομάδας "Σας καλώ όλους να στηρίξετε, όπως θα στηρίξω κι εγώ ως μέλος του συλλόγου και φίλαθλος, την προσπάθεια της ομάδας".

Η περίπτωση του Θανάση Σερπάνου είναι εντελώς διαφορετική. Μετά από όσα είπε στο Forza Λαμία έγινε κατανοητό πως διάφορες ενέργειες της διοίκησης του συλλόγου τον έκαναν να νιώσει ανεπιθύμητος γι αυτό κι αποχώρησε. Η ερμηνεία, τόσο των ενεργειών της διοίκησης όσο και των δηλώσεων του προπονητή στη Νέα Αγχίαλο, έγιναν από τον Θανάση Σερπάνο σύμφωνα με την δική του αντίληψη. Μπορούν να δωθούν κι άλλες ερμηνείες στα όσα καταλόγισε ως αρνητικά ο Θανάσης Σερπάνος όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο Θανάσης Σερπάνος είναι εκτός ομάδας. Είναι απώλεια για την ομάδα η αποχώρησή του. Είναι παίκτης με ποιότητα για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και μαζί με όλους τους συμπαίκτες του έδιναν άλλη δυναμική στην ομάδα. Ο Α.Σ. "Λαμία" ξεκίνησε με στόχο να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα και τον πέτυχε απόλυτα. Αναμφίβολα είναι απώλεια για την ομάδα ο Θανάσης Σερπάνος. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα έπρεπε να γίνει καλύτερος χειρισμός του παίκτη και σίγουρα καλύτερη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε ώστε να μην χάσει έναν τόσο καλό παίκτη η ομάδα. Κρατάμε απ΄τον Θανάση Σερπάνο τα τελευταία λόγια του "Θα στηρίξω την ομάδα, θα πηγαίνω και θα την βλέπω όποτε μπορώ".

Άφησα για το τέλος έναν ακόμα εκ των αρχικών συντελεστών στην δημιουργία της φετινής ομάδας μιας κι η περίπτωσή του είναι διαφορετική, τον Γιάννη Συρογιάννη. Η απομάκρυνσή του από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ήταν απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση από την διοίκηση της ομάδας για τους λόγους που αποφάσισαν να απομακρύνουν τον κ. Συρογιάννη. Ο Γιάννης Συρογιάννης μέσα από μια ανακοίνωση αναρωτήθηκε για τους λόγους της απομάκρυνσής του όμως απάντηση δεν πήρε. Σίγουρα αποτελεί σημείο τριβής στις συζητήσεις του φίλαθλου κόσμου η απόφαση του Δ.Σ. να απομακρύνει τον Γιάννη Συρογιάννη από την ομάδα.

Η ομάδα το καλοκαίρι δημιουργήθηκε χάρη στις προσπάθειες πολλών ανθρώπων. Άλλος έκανε πολλά κι άλλος έκανε λιγότερα. Οι προαναφερθέντες, που είναι πια εκτός ομάδας, ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που έκαναν πολλά για να χτιστεί ο φετινός Α.Σ. "Λαμία". Στην εξέλιξη του πρωταθλήματος οι προαναφερθέντες βοήθησαν ο καθένας από το πόστο του ώστε η ομάδα να έχει αυτή την πορεία που όλοι χαρακτηρίζουν ως πολύ καλή! Ήθελαν κι έφυγαν ο Γιάννης Χαλβαντζής με τον Θανάση Σερπάνο κι ο σεβασμός στην προσωπική τους απόφαση είναι δεδομένος. Ο Γιάννης Συρογιάννης απομακρύνθηκε, δεν μάθαμε
τον λόγο κι αυτό είναι ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα. Η στήριξη των προσπαθειών της από εμάς τους φιλάθλους πρέπει να είναι διαρκής! Ο φίλαθλος κόσμος έχει κρίση και θα βγάλει τα συμπεράσματά του για τα όσα συνέβησαν αλλά για να γίνει αυτό πρέπει ν΄αποκτήσουμε και γνώση για τα όσα πραγματικά συνέβησαν κι οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.