Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ο Α.Σ. "Λαμία" προχωράει...

Η ομάδα ξεκίνησε φέτος κυριολεκτικά από το μηδέν. Χωρίς διοίκηση, χωρίς αγωνιστικό τμήμα, με δυσκολίες που φάνταζαν ανυπέρβλητες και με τον φίλαθλο κόσμο της απογοητευμένο από τις εξελίξεις . Όταν όλα γκρεμίζονται μπορεί να χάνεις τα πάντα αλλά σου μένει κάτι πολύ σημαντικό, η δυνατότητα να ξαναχτίσεις απ΄την αρχή. Πρέπει όμως να ορθώσεις το οικοδόμημα με σωστές προδιαγραφές ώστε να αποδειχθεί στέρεο στην πορεία του χρόνου. Η ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας χάρη στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων που είχαν τη φλόγα μέσα τους, άρχισε να χτίζεται κι είναι σημαντικό να δούμε τις προδιαγραφές για να γίνει αντιληπτό αν τουλάχιστον η προσπάθεια γίνεται στη σωστή κατεύθυνση.

Υπάρχουν κάποια γεγονότα που φανερώνουν πως όσα γίνονται έχουν μακρόπνοη προοπτική. Η ομάδα στελεχώθηκε σχεδόν στο σύνολό της από νέα, ταλαντούχα παιδιά που κατάγονται από την Φθιώτιδα. Υπάρχει η δυνατότητα αυτά τα παιδιά να μείνουν και να προσφέρουν στην ομάδα για πολλά χρόνια. Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ομάδα και στην τοπική αυτοδιοίκηση για την κατασκευή προπονητικού κέντρου. Επιτέλους η ομάδα θ΄αποκτήσει τον δικό της χώρο για να προετοιμάζεται σωστά τόσο για τις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις όσο και για το μέλλον. Το μέλλον της ομάδας δεν είναι παρά τα ταλέντα που θα προκύψουν μέσα από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου τα οποία λειτουργούν από τον Οκτώβρη. Τροποποιήθηκε το καταστατικό του συλλόγου ώστε να είναι σύγχρονο. Αυτές είναι όλες θεμελιώδεις κινήσεις που αποσκοπούν σ΄ένα αισόδοξο μέλλον.

Φυσικά το παρόν δεν θυσιάστηκε για χάρη του μέλλοντος. Η ομάδα παρουσιάστηκε αντάξια των περιστάσεων στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με δυναμική να παραμείνει στη μάχη του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Έχει στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Έχει την υψηλότερη χορηγία της κατηγορίας στην φανέλα της. Στο Δ.Α.Κ. οι διαφημιστικές πινακίδες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Το αθλητικο ύλικο είναι μεγάλης εταιρείας. Στο γήπεδο έγιναν παρεμβάσεις τόσο για να εξυπηρετούνται οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια αλλά και στο χώρο των κερκίδων για τους φιλάθλους. Η ενημέρωση από την ομάδα προς τα ΜΜΕ είναι διαρκής και έγκαιρη. Διανεμήθηκε στους θεατές των αγώνων το αγωνιστικό καλεντάρι του πρωταθλήματος και σε κάθε αγώνα διανέμεται πληροφοριακό φυλλάδιο.

Η γενική εντύπωση είναι πως τα πράγματα πάνε καλά! Χωρίς τυμπανοκρουσίες έγιναν πολλά. Την πορεία της ομάδας σε κάθε επίπεδο την πιστώνονται οι συντελεστές της, αγωνιστικά την πιστώνονται οι παίκτες κι οι προπονητές, διοικητικά οι άνθρωποι που συγκροτούν το διοικητικό συμβούλιο και διαχειρίζονται την ομάδα. Το μεγάλο στοίχημα που απομένει να κερδηθεί είναι η προσέλκυση του κόσμου που έχει απογοητευθεί από τα όσα έχουν συμβεί. Η ομάδα της πόλης πρέπει ν΄αγκαλιαστεί πρώτα από την πόλη και μετά απ΄όλον το νομό! Όταν όλα αυτά θα είναι πραγματικότητα τότε η ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Σ. "Λαμία" θα προσελκύσει και το ενδιαφέρον φιλόδοξων επενδυτών που θα της δώσουν οικονομική ευρρωστία και θα την καταστήσουν ισχυρή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.