Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Λαμία - Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-4

Με ήττα επέστρεψε στο πρωτάθλημα η Λαμία και μάλιστα εντός έδρας με σκορ 0-4... Παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε η ομάδα με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στα μόλις 22 λεπτά που παίχτηκαν την περασμένη Πέμπτη απέναντι στη Νίκη Βόλου σήμερα έδειξε τις αδυναμίες που έχει. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά απέναντι σ΄έναν αντίπαλο που απλά έδειξε ότι είχε ομοιογενές σύνολο και έμπειρους παίκτες.

Η Λαμία ξεκίνησε με τους: Κόσογλου τερματοφύλακα, Μπαμπατσιά στο δεξί άκρο της άμυνας, Κωστή στο αριστερό και κεντρικό μυντικό δίδυμο ο Χουλιάρας με τον Μεσσιακάρη (αρχηγός). Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Ντέρτσας, αριστερά ο Κολιάκης, στον άξονα ο Σιδηρόπουλος με τον Χατζή και προωθημένος ο Πουσκουλού. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Νάσιος.

Οι δύο αντίπαλοι μπαίνουν στο γήπεδο.

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε την Αναγέννηση. Στο 7΄ο Νάσιος μπήκε στην περιοχή από δεξιά όμως ο Σακελλαρίδης τον πρόλαβε κι εξουδετέρωσε τον κίνδυνο για την εστία του. Μέχρι το 30΄παιζόταν ένα παιχνίδι ανούσιο, χωρίς φάσεις με τις δύο ομάδες να προσπαθουν να βρουν ρυθμό. Στο τελευταίο 15λεπτο η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και άρχισε να πιέζει την ομάδα των Γιαννιτσών. Ειδικά στο τελείωμα του πρώτου μέρους η Λαμία δημιούργησε τρεις φάσεις για γκολ. Ο Χατζής έκανε ένα καλό γυριστό σουτ στο 44΄αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δεν μπόρεσε να μπει στη φάση ο Ντέρτσας μετά την ασταθή απόκρουση του Σακελλαρίδη στο σουτ του Χατζή.

Στο 45΄ο Νάσιος με σουτ από το ύψος του πέναλτυ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 46΄ο Ντέρτσας με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Ήταν τρεις καλές στιγμές για τη Λαμία που θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Πίεσε η Λαμία στο τελείωμα του 1ου ημιχρόνου.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντέρτσα να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και τον Κολιάκη να πηγαίνει δεξιά. Προσπάθησε η Λαμία να πάρει τον έλεγχο του αγώνα όμως η εμπειρία των φιλοξενούμενων υπερτέρησε του νεανικού ενθουσιασμού.

Έδωσε μάχες ο Νάσιος.

Στο 59΄ο Ζιώγας μετά από γρήγορη αντεπίθεση της Αναγέννησης με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1. Πριν προλάβει να συνέλεθει η Λαμία από το αναπάντεχο τέρμα που δέχθηκε οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα μόνο που στο τελείωμα της αντεπίθεσης πρωταγωνιστής ήταν ο Νήρας που σκόραρε για το 0-2 στο 61΄. Στο ξεκίνημα της φάσης η Λαμία διαμαρτυρήθηκε για φάουλ πάνω στον Νάσιο που όμως ο διαιτητής Μανούρας δεν υπέδειξε... Ο Σπύρος Λέντας έβγαλε από το παιχνίδι τον Κολιάκη και έβαλε τον Πάνο με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κωστής πέρασε αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Ντέρτσας πήγε δεξιά. Προσπάθησε να βγει μπροστά η Λαμία κι απείλησε με τον Πουσκουλού στο 70΄. Ο παίκτης της Λαμίας έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Λαμία έκανε και δεύτερη αλλαγή με τον Νάσιο να δίνει τη θέση του στον Τζεβελέκη. Παρά τις αλλαγές ήταν εμφανές πως η Λαμία δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι από το παιχνίδι κι η επιβεβαίωση ήρθε στο 72΄με τον Σιαντρόπουλο να ανεβάζει το σκορ στο 0-3. Στο 74΄η Λαμία είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά το σουτ του Χουλιάρα βρήκε σε πόδι αμυντικού και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σακελλαρίδη. Στο 78΄ο Ζιώγας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Στο 84΄ο Ντέρτσας με ωραία προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτυ όμως ο Σιδηρόπουλος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα χάνοντας μοναδική ευκαιρία... Στο 88΄ήταν σειρά του Τζεβελέκη να δοκιμάσει όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι πήρε και ο Τσαμασλίδης που αντικατέστησε τον Ντέρτσα.
Η Αναγέννηση αγωνίστηκε με τους: Σακελαρίδη, Μπρέγου, Ιορδανίδη, Δουλκερίδη, Σιαντρόπουλο, Ζιώγα, Καρυοφύλλη (75' Κοτσαμποικίδης), Σαχινίδη (45' Κηλίκης), Νήρα, Κρουσταλέλη και Γκλάμοτσακ.

Η Λαμία φανέρωσε έντονες αδυναμίες στο 2ο ημίχρονο κι η ήττα αν και βαριά ήρθε φυσιολογικά.
Παρά την απογοήτευση από το αποτέλεσμα οι οπαδοί της Λαμίας χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας για την προσπάθειά τους. Είναι βέβαιο ότι με την προσθήκη στην 11άδα του Πατίδη και του Βιτζέκα αλλά και με την ενίσχυση της ομάδας στις επόμενες μέρες η Λαμία θα δείξει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Η επιστροφή στο πρωτάθλημα είναι το μεγάλο κέρδος ως τώρα κι η ομάδα θα δώσει τη μάχη της για να κρατηθεί στην κατηγορία. Είναι αναγκαίο αυτή την προσπάθεια να την στηρίξουμε όλοι εμείς οι απλοί φίλαθλοι με την παρουσία μας στο γήπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.