Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Λαμία - Φωκικός 0-0

Λαμία και Φωκικός έμειναν στο 0-0 σ΄έναν αγώνα που... "φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη..." Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 1500 θεατές εκ των οποίων οι 100 ήταν φίλοι του Φωκικού.

Η Λαμία ξεκίνησε με τους Κόσογλου τερματοφύλακα, Πάνο στο δεξί άκρο της άμυνας, Δασκαλάκη στο αριστερό και Βιτζέκα (αρχηγός) Πατίδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Μεσιακάρης, αριστερά ο Μήτρου και στον άξονα ο Χουλιάρας με τον Χατζή. Επιθετικοί ο Γιαροσίεβιτς με τον Χιούζ.



Ο Φωκικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο άρχισε να γίνεται απειλητικός. Στο 7΄ο Καραγκούνης ξέφυγε από τον Δασκαλάκη κι έκανε μια επικίνδυνη σέντρα από δεξιά με τους αμυντικούς της Λαμίας ν΄απομακρύνουν με δυσκολία. Στο 11΄μετά από κόρνερ για τον Φωκικό ο Σπυριδάκης με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτυ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

η κεφαλιά του Σπυριδάκη έφυγε άουτ...

Στο 12΄ο Μπρης μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Λαμίας αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ. Στο 13΄ήταν η σειρά του Σκαρίμπα να πιάσει την κεφαλιά μετά από κόρνερ για τον Φωκικό με τη μπάλα να καταλήγει ξανά άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Φωκικό χάθηκε στο 15΄όταν ο Νουτσκόφσκι βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κόσογλου αλλά σούταρε βιαστικά και άστοχα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ο Δασκαλάκης κατάφερε κι εξουδετέρωσε τον Καραγκούνη

Στη συνέχεια η Λαμία ισορόπησε το παιχνίδι και κράτησε τον Φωκικό μακριά από την περιοχή της. Ο Φωκικός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι είχε δύο μακρινά σουτ με τον Σκαρίμπα στο 24΄και στο 31΄που όμως ήταν εύκολη δουλειά για τον τερματοφύλακα της Λαμίας. Μοναδική ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια για τη Λαμία από τον Χατζή στο 45΄όταν με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από τα δοκάρια του Τακίδη.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Σόμπτσακ πέρασε στο παιχνίδι αντί του Γιαροσίεβιτς για τη Λαμία. Η πρώτη καλή στιγμή στο 2ο μέρος ήταν για τον Φωκικό με τον Νουτσκόφσκι να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά ο Κόσογλου μπλόκαρε τη μπάλα στο 46΄. Η Λαμία από εκεί και πέρα πήρε τον έλεγχο του αγώνα, κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ.

ο Χιούζ δίνει στον Μεσιακάρη, οι δυό τους ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στον αγώνα

Στο 54΄ο Σόμπτσακ έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή αλλά μπλόκαρε ο Τακίδης. Στο 55΄ο Χατζής επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με τον Τακίδη να μπλοκάρει ξανά τη μπάλα. Στο 69΄ο Πάνος με ωραία προσπάθεια απέφυγε δύο αντίπαλους αμυντικούς κι από δεξιά σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Φωκικού όμως τόσο ο Χιούζ όσο και ο Σόμπτσακ δεν κατάφεραν να μπουν στη φάση και να σπρώξουν τη μπάλα στα δίκτυα.

ο Πάνος, που ήταν απ΄τους καλύτερους στον αγώνα, πασάρει στον Χιούζ

κέρδισε μάχες στο ντεμπούτο του ο Σόμπτσακ

το γύρισμα του Μεσιακάρη πέρασε ανεκμετάλευτο

Στο 76΄ο Πατίδης σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση του Φωκικού πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπρη κι έδιωξε σε κόρνερ. Η Λαμία στο τελευταίο 10 λεπτο έκανε άλλες δύο αλλαγές με τον Μαντζιούρα να παίρνει τη θέση του Χιούζ στο 81΄και τον Σιδηρόπουλο να μπαίνει αντί του Μεσιακάρη στο 87΄. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τη Λαμία στο 88΄με τον Σιδηρόπουλο να περνάει και τον Τακίδη όμως άνοιξε το κοντρόλ κι η σέντρα σουτ που έκανε από πλάγια δεξιά εξουδετερώθηκε από τον Τακίδη που είχε προλάβει να επιστρέψει στην εστία του.

Το τελικό 0-0 είναι δίκαιο αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Βέβαια η εντός έδρας ισοπαλία δυσκολεύει την προσπάθεια της Λαμίας για να φτάσει στο στόχο της παραμονής. Ακολουθούν δύο εξαιρετικά δύσκολες αναμετρήσεις στην Αναγέννηση απέναντι στον Οδυσσέα την Κυριακή και τα υπόλοιπα 68 λεπτά με τη Νίκη Βόλου την Τετάρτη κι η Λαμία πρέπει να διεκδικήσει τη μέγιστη βαθμολογική συγκομιδή ώστε να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία. Σ΄αυτή τη δύσκολη προσπάθεια η συμπαράσταση των οπαδών της είναι αναγκαία!

το τελικό αποτέλεσμα χαροποίησε τους φίλους του Φωκικού που ήρθαν στη Λαμία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.