Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Εθνικός Κατερίνης - Λαμία 0-2

Σπουδαία νίκη με 2-0 πέτυχε η Λαμία στην Κατερίνη. Σ΄ένα γήπεδο παντελώς ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, η Λαμία έδειξε δύναμη, αποφασιστικότητα, θέληση μα πάνω απ΄όλα ποδοσφαιρική ικανότητα κι έφτασε στη νίκη!


Η Λαμία παρατάχθηκε με τους: Κόσογλου τερματοφύλακα, δεξιός μπακ ο Πάνος, αριστερός ο Δασκαλάκης και στο κέντρο της άμυνας ο Πατίδης με τον Βιτζέκα (αρχηγός). Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Μεσσιακάρης, αριστερά ο Κώστής και στον άξονα ο Χουλιάρας μετον Χατζή. Στην επίθεση ο Χιούζ κι ο Γιαρόσεβιτς.

Η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μπει μπροστα στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό! Ο Μεσσιακάρης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα του Εθνικού αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Στο 7΄το σουτ φάουλ του Δασκαλάκη απέκρουσε με δυσκολία ο Σπανός.



το φάουλ του Δασκαλάκη

Ο Δήμος Μεσσιακάρης αποφεύγει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Στο 15΄ήταν η σειρά του Κωστή να βρεθεί σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κόλησε στη λάσπη κι ο παίκτης της Λαμίας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Η Λαμία διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κι είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κόσογλου, ο τερματοφύλακας της ομάδας ακούμπησε για πρώτη φορά τη μπάλα στο 24΄!

Ο αρχηγός Σπύρος Βιτζέκας δίνει οδηγίες.

Ο Εθνικός έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά μ΄ένα σουτ του Κορμαρή στο 30΄μέσα από την περιοχή που όμως κατέληξε άουτ. Στο 31΄ο Μεσσιακάρης σέντραρε από δεξιά στην καρδιά της περιοχής του Εθνικού όμως ο Χιούζ δεν κατάφερε να μπει στη φάση και να την τελειώσει σκοράροντας. Στο 32΄ήταν η σειρά του Γιαρόσεβιτς να κάνει τη σέντρα όμως οι αμυντικοί του Εθνικού πρόλαβαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κι έδιωξαν σε κόρνερ πριν ο Κωστής σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Η επόμενη αξιόλογη φάση του 1ου ημιχρόνου ήταν για λογαριασμό του Εθνικού με τη σέντρα σουτ του Τσιμόπουλου να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας στο 36΄. Τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για τη Λαμία ολοκλήρωσε ο Γιαρόσεβιτς στο 42΄με το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ. Στο 43΄ο Γιαρόσεβιτς ανατράπηκε από μαρκάρισμα αντιπάλου μέσα στην περιοχή χωρίς όμως ο διαιτητής του αγώνα να υποδείξει παράβαση.



η ανατροπή του Γιαρόσεβιτς

Ο Γιαρόσεβιτς στο βούρκο της Κατερίνης...

Στο 2ο μέρος η Λαμία κατάφερε να σκοράρει γρήγορα διώχνωντας το άγχος. Στο 49΄ο Χατζής πάσαρε στον Χιούζ που από κοντά πλάσαρε τον Σπανό κάνοντας το 0-1! Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την κατοχή της μπάλας σε κάποια ευκαιρία για να σκοράρουν. Πίεζαν τη Λαμία αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Λασπομαχίες...

Στο 66΄ο Γιαρόσεβιτς έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από σπρώξιμο αντιπάλου κι αυτή τη φορά ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτυ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πολωνός φορ της Λαμίας αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα.



Το χαμένο πέναλτυ...


έχασε το πέναλτυ στο 67΄αλλά έδωσε πολλές μάχες!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης άρχισε να βρέχει δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Χιούζ αναστατώνει την άμυνα του Εθνικού!

Τελικά η Λαμία κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 84΄ξανά με τον Ντύλαν Χιούζ. Ο Γιαρόσεβιτς σούταρε αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα που κατέληξε στον Χιούζ. Ο επιθετικός της Λαμίας προχώρησε και με κοντινό σουτ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2!

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν το δέυτερο γκολ της ομάδας!

Ήταν μια πανάξια νίκη για την ομάδα της Λαμίας σ΄'εναν βαρύ αγωνιστικό χώρο! Η Λαμία με τη νίκη αυτή δείχνει ικανή να φτάσει στο στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Στην Κατερίνη βρέθηκαν αρκετοί φίλοι της Λαμίας που σίγουρα έφυγαν ικανοποιημένοι τόσο από το αποτέλεσμα όσο κι από την εμφάνιση της ομάδας.

1 σχόλιο:

  1. paidia o ntylan einai polu kalos paixths kai polu kalo paidi,alla ta lamogia apo ton makedoniko ton efagan,na ton prosexete san ta matiasas!!!!paok pantou 8anatos kai ntou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.