Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Έμβλημα

Το σήμα του Α.Σ. "Λαμία"

Η χρησιμοποίηση ενός νέου εμβλήματος από την ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας κατά την προετοιμασία στο Πήλιο έγινε αφορμή συζητήσεων ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας. Ιστορικά το έμβλημα του Α.Σ. Λαμία είναι το γράμμα "Λ" σε μπλε ή άσπρο χρώμα όπως αποφασίστηκε κατά την ίδρυση του συλλόγου την 1η Ιούνη 1964. Αυτό ήταν το έμβλημα ως την περίοδο 78-79. Εκείνη την περίοδο χρησιμοποιήθηκε ως έμβλημα ο θυρεός με κάθετες μπλε και λευκές ρίγες. Ο θυρεός ή το γράμμα "Λ" εκ περιτροπής ήταν το έμβλημα του συλλόγου ως την περίοδο 94-95. Την αγωνιστική περίοδο 95-96 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο θυρεός με τις λευκές και μπλε ρίγες και με το γράμμα "Λ" να περιέχεται στον θυρεό.




Την περίοδο 1999-2000 όταν ο Α.Σ. Λαμία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ΄εθνικής χρησιμοποίησε ως έμβλημα τον θυρεό με το ουράνιο τόξο. Την χρονιά εκείνη η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα!



Κατά την παραμονή του στο Πήλιο ο Α.Σ. Λαμία χρησιμοποίησε ως έμβλημα σε στολή προπόνησης έναν θυρεό ανάμεσα σε δάφνες με τους λατινικούς χαρακτήρες LFC και το 1964 που είναι το έτος ίδρυσης του συλλόγου.

Ήδη μεταξύ των φιλάθλων υπάρχει μια δυσαρέσκεια τόσο για την αισθητική του εμβλήματος που φόρεσε στο Πήλιο η ομάδα όσο και για το ενδεχόμενο αλλαγής του εμβλήματος γενικότερα. Απομένει να δούμε τι θα πράξει η διοίκηση της ομάδας. Η ενδεχόμενη αλλαγή του εμβλήματος μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους αλλά το ουσιαστικό είναι ν΄αλλάξει η πορεία του συλλόγου, να γίνει ανοδική!

2 σχόλια:

  1. re axaristoi o kotsou den eswse monos tou thn omada perisi.etrexe gia 10 mesa sto gipedo.akoma k me ragismono podi epeze.
    ntroph sas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ¨Λ¨ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΑΘ. ΔΙΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.