Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Α.Σ. Λαμία - Εθνικός Βράχος Καστρακίου 1-0


Νίκη για τη Λαμία απέναντι σ΄έναν ψυχωμένο αντίπαλο που για 84 λεπτά κρατούσε το βαθμό της ισοπαλίας. Μπροστά σε ελάχιστο κόσμο, περίπου 250 ήταν οι θεατές του αγώνα, η Λαμία έκανε το καθήκον της και παρά την μέτρια απόδοση έφτασε στη νίκη που τη διατήρησε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας!

Οι δύο αντίπαλοι πριν τον αγώνα τηρούν το fair play!

Οι δύο ομάδες παρατάθηκαν με τους:

Α.Σ. Λαμία: Τσάμης, Γουριώτης, Αποστολακόπουλος, Ηλ. Μπαγινέτας (αρχηγός), Χουλιάρας, Λέσσης, Πάνος, Ελαυθεριάδης, Λαΐνας, Σερπάνος και Αντωνιάδης.

Εθνικός Βράχος Καστρακίου: Ντάσκας, Σιούτας, Αναστασίου, Ράτζας, Σκρέκας Α., Σκρέκας Γ., Χρυσικός, Γιδόπουλος, Μόκκας, Ντούβλης και Παπαστεριάδης.

Αναγνωριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα με τη Λαμία όμως σταδιακά να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 7΄ο Σερπάνος έκανε μια καλή σέντρα από δεξιά αλλά ο Αντωνιάδης από καλή θέση δεν κατάφερε να φτάσει στη μπάλα και να σκοράρει. Στο 9΄μετά από κόρνερ, κεφαλιά του Λέσση πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στη Λαμία φανερώνοντας τις διαθέσεις τους να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

είχε τον έλεγχο των κινήσεων η Λαμία.

Παρά την κατοχή της μπάλας η Λαμία δεν έφτανε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έκαναν δειλές προσπάθειες να βγουν μπροστά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 24΄ο Ντούβλης μ΄ένα μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω απ΄το οριζόντιο δοκάρι του της Λαμίας. Στο 32΄ξανά ο Ντούβλης επιχείρησε να νικήσει από απόσταση τον Τσάμη αλλά η μπάλα πέρασε ξανά ψηλά άουτ.

προσπάθησε να βγει μπροστά ο Εθνικός

Στο 34΄ο διαιτητής Τσαγγαρης έδωσε φάουλ πάνω στη γραμμή της περιοχής για τη Λαμία. Ο Σερπάνος εκτέλεσε το φάουλ από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους η Λαμία ζήτησε πέναλτυ σε ανατροπή του Ελευθεριάδη. Το καταφανέστατο πέναλτυ δεν υποδείχθηκε από τον διαιτητή ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά της Λαμίας. Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.
Με την έναρξη του 2ου μέρους οι φιλοξενούμενοι φανέρωσαν πιο επιθετικές διαθέσεις. Στο 46΄ο Πάνος θα χάσει τη μπάλα στο δεξί άκρο της άμυνας, οι παίκτες του Εθνικού άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Χρυσικό που σούταρε δυνατά από καλή θέση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσάμη.

Ντούβλης, ο κορυφαίος του Εθνικού.

Στο 50΄η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία για ν΄ανοίξει το σκορ. Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυντικού, κι υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες για πέναλτυ. Αν οι παίκτες της Λαμίας διεκδικούσαν τη μπάλα αντί να διαμαρτύρονται ίσως να είχε ανοίξει το σκορ η Λαμία σ΄αυτή τη φάση. Στο 51΄ο Πάνος έκανε μια χαμηλή σέντρα απο δεξιά κι ο Αντωνιάδης με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση. Στο 53΄σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Τσάμης έκανε έξοδο κι ανέτρεψε εκτός περιοχής των επιθετικό του Εθνικού. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Λαμίας που γλίτωσε την κόκκινη μιας και δεν ήταν ο τελευταίος αμυνόμενος. Στο 55΄καλό συρτό σουτ του Λαΐνα από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Ντάσκας. Ο Πέτρος Πανόπουλος βλέποντας το αδιέξοδο για τη Λαμία έκανε την πρώτη αλλαγή βάζοντας τον Ζέρβα αντί του Αποστολακόπουλου στο 56΄. Στο 61΄μετά από σέντρα του Γουριώτη ο Λαΐνας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε μια κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα απελπιστικά άουτ στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Λαμίας ν΄ανοίξει το σκορ. Ο Εθνικός επιχειρούσε με αντεπιθέσεις ν΄απειλήσει τη Λαμία. Νέα αλλαγή για την Λαμία στο 67΄με τον Ζώγα να μπαίνει αντί του Λαΐνα σε μια προσπάθεια να γίνει ακόμα πιο επιθετική η Λαμία. Ο Παπαστεριάδης στο 72΄κατάφερε να πάρει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία προς τον βοηθό διαιτητή. Με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο ο Εθνικός κλείστηκε στην περιοχή του μην αφήνοντας κανένα χώρο στη Λαμία για να φτάσει στην περιοχή του.

πίεσε η Λαμία έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα

Στο 79΄σέντρα σουτ του Ζώγα από αριστερά σταμάτησε στο δοκάρι του Εθνικού. Τελικά στο 84΄η Λαμία κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα με τον Αντωνιάδη. Ο Ζώγας έδωσε ασίστ στον Αντωνιάδη που αρχικά νικήθηκε από τον Ντάσκα όμως η μπάλα έφυγε από τα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων κι ο Αντωνιάδης με ψύχραιμο πλασέ από πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. Στο 86΄έγινε μια περίεργη φάση. Η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της Λαμίας από κεφαλιά του Μπαγινέτα όμως το αυτογκόλ δεν μέτρησε μιας και όταν έγινε το γέμισμα από τους παίκτες του Εθνικού προς την περιοχή της Λαμίας ο αρμόδιος βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι του υποδεικνύοντας παίκτη του Εθνικού σε θέση offside...


Το σκορ δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού κι η Λαμία παρά την μέτρια απόδοσή που είχε κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που προσπάθησε να πάρει κάτι από το παιχνίδι στο 2ο μέρος όμως η αναίτια αποβολή του Παπαστεριάδη στέρησε από τον Εθνικό τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την κακή μέρα της Λαμίας.

Στο τέλος του αγώνα, ο νεαρός σε ηλικία, πρόεδρος του Εθνικού Βράχου Καστρακίου, κ. Αντώνης Γραβάνης, δέχθηκε να πει λίγα λόγια για την ομάδα του.


Αντώνης Γραβάνης

κ. Γραβάνη γιατί δεν πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση το καλοκαίρι ανάμεσα στην ομάδα σας και τα Μετέωρα;

Το καλοκαίρι δεν προχώρησε η η συγχώνευση επειδή οι δύο ομάδες είχαν διαφορετική φιλοσοφία. Δεν συμφωνούσαμε και δεν έγινε η συγχώνευση. Οι συγχωνεύσεις όμως είναι πάντα προς το καλό.

Παραμένει εφικτός ο στόχος της παραμονής για την ομάδα σας;

Χάσαμε σήμερα όμως δεν θα τα παρατήσουμε. Στόχος είναι η παραμονή και θα τον διεκδικήσουμε μέχρι τέλους στο πρωτάθλημα. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα στην έδρα μας αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.