Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ο Ηλίας Φαρμάκης στο Forza Λαμία.

Τοπικό ντέρμπυ την Κυριακή, η Λαμία υποδέχεται τον Ατρόμητο Σπερχειάδας και θα βρει απέναντί της πολλά γνωστά πρόσωπα! Ο προπονητής της ομάδας Λάκης Παπανικολάου ήταν για χρόνια παίκτης, αρχηγός και η ψυχή της ομάδας! Τώρα ως προπονητής καθοδηγεί με επιτυχία τον Ατρόμητο Σπερχειάδας. Ανδρέας Επίσκοπος, Νίκος Καρανάσιος και Κώστας Μπούσιος φόρεσαν στο πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα της Λαμίας και πρόσφεραν πολλά στην ομάδα. Το forza Λαμία ήρθε σε επικονωνία με έναν παίκτη που αγωνίστηκε πρόσφατα στη Λαμία και τώρα αγωνίζεται στον Ατρόμητο Σπερχειάδας, τον Ηλία Φαρμάκη που μέσα από μια ελεύθερη συζήτηση μίλησε για την τωρινή ομάδα του, για τον αγώνα της Κυριακής αλλά και για το πέρασμά του από την ομάδα της Λαμίας την περυσινή περίοδο.


Ο Ηλίας Φαρμάκης με τη φανέλα της Λαμίας!



Πως σου φάνηκε η επιστροφή σου στην Φθιώτιδα;

Προσαρμόστηκα γρήγορα επιστρέφοντας στην περιοχή. Είχα δημιουργήσει φιλίες πέρυσι όταν αγωνιζόμουν στη Λαμία και τις κράτησα όσο καιρό ήμουν στην Πάτρα. Έχω πολλούς φίλους εδώ!

Επέστρεψες κι αγωνίζεσαι στον Ατρόμητο Σπερχειάδας. Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Ατρόμητο;

Οι άνθρωποι της Σπερχειάδας επικοινώνησαν μαζί μου και μου εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους. Μου εξήγησαν τους στόχους της ομάδας, μου πρότειναν μια καλή συμφωνία κι όλα αυτά με έπεισαν και ήρθα. Είχα προτάσεις κι από άλλες ομάδες αλλά οι άνθρωποι της Σπερχειάδας με το ενδιαφέρον που έδειξαν με κέρδισαν.

Ποιές οι εντυπώσεις σου ως τώρα από την ομάδα σου;

Η ομάδα κράτησε τον βασικό κορμό από πέρισυ κι ενισχύθηκε με λίγους παίκτες σε θέσεις που χρειαζόταν. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, είμαστε μια οικογένεια. Οι εμπειρότεροι παίκτες βοηθάνε τους νεαρότερους. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, παίκτες όπως ο Επίσκοπος, ο Χρήστος Βέλλιος, ο Σαϊνης, ο Μπούσιος, ο Παναγιώτης Βέλλιος, ο Κακαζούκης... βοηθάνε με την εμπειρία τους την ομάδα. Οι άνθρωποι της διοίκησης τρέχουν ασταμάτητα, είναι από κοντά σε κάθε θέμα της ομάδας. Ο προπονητής μας είναι πάνω απ΄όλα καλός άνθρωπος. Προσπαθεί για το καλύτερο, έχει όρεξη! Είναι νέος προπονητής σε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Στόχος της ομάδας είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία κι είμαι σίγουρος ότι θα τον πετύχουμε!

Η ανταπόκριση του κόσμου στη Σπερχειάδα πως είναι;

Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και στηρίζει την ομάδα. Στα εντός έδρας παιχνίδια το γήπεδο είναι γεμάτο αλλά ακολουθούν την ομάδα κι εκτός έδρας. Αγαπάνε την ομάδα κι έχουν σωστή συμπεριφορά στην κερκίδα, φάνηκε από την αντίδρασή τους όταν είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα. Δεν τους έχουμε ικανοποιήσει ως τώρα με τα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη βαθμολογική θέση η ομάδα. Θα χαμογελάσουν οι οπαδοί μας όμως στο τέλος κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Είσαι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Θα μπορούσαμε να είμασταν πολύ καλύτερα. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Χάσαμε αγώνες στο τέλος όπως με τον Α.Ο. Καρδίτσας αλλά και στα Μετέωρα που προηγηθήκαμε στο σκορ δύο φορές. Ακόμα και με τον Πυργετό στην πρώτη αγωνιστική μπορούσαμε τη νίκη. Το ίδιο και με τον Πύρασο που το αποτέλεσμα μας αδικεί αλλά και με το Καστράκι. Πληρώσαμε την απειρία μας.

Πως αξιολογείς το πρωτάθλημα ως τώρα;

Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές κι αυτό φαίνεται κι από τη βαθμολογία. Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι. Υπάρχουν 5- 6 ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Το ίδιο θα συμβεί και στην ουρά. Όλα θα παίζονται μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Από τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε ως τώρα η Ελασσόνα έπαιξε καλό, σωστό ποδόσφαιρο. Έχω ακούσει καλά λόγια και για τον Τύρναβο αλλά θα τον δω όταν τον αντιμετωπίσουμε. Θα δω και την Λαμία την Κυριακή. Δικός μας στόχος είναι η παραμονή. Είμαι σίγουρος ότι θα τον πετύχουμε. Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ αλλά στη συνέχεια θα παίξουμε καλύτερα!

Tην Κυριακή θα βρεθείς αντιμέτωπος με τη Λαμία, πως αντιμετωπίζεις τον αγώνα;

Παίζω στη Σπερχειάδα και θέλω να κερδίσει η Σπερχειάδα την Κυριακή. Η Λαμία είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Στη Λαμία αγωνίστηκα για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο. Την Κυριακή θα είναι αντιμέτωπες μια έμπειρη ομάδα, η Λαμία και μια νεοφώτιστη, η Σπερχειάδα. Είναι το φαβορί η Λαμία που παίζει και στην έδρα της. Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι κι αυτοί που πρέπει να είμαστε τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα την Κυριακή.

Θες να μου πεις για το πέρασμα σου από την Λαμία;

Ήρθα σε μια ομάδα που θα έκανε πρωταθλητισμό. Υπήρχαν καλοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές. Δεν ήρθαν τα αποτελέσματα στην αρχή κι ο κόσμος δεν είχε υπομονή, απογοητεύτηκε γρήγορα. Αν υπήρχε υπομονή η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα. Η ομάδα φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Ο προπονητής έπρεπε να κατασταλάξει μέσα από ένα σύνολο 40 ποδοσφαιριστών. Υπομονή χρειαζόταν και θα γινόταν κάτι καλό. Αλλάξαμε και τέσσερεις προπονητές στον 1ο γύρο. Δεν είχαν τον χρόνο για να δουλέψουν σωστά. Στην αρχή υπήρχε ενθουσιασμός για πρωταθλητισμό αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα κι ήρθε κι η απογοήτευση. Προχωρήσαμε και στο κύπελλο αλλά δεν ήταν αρκετό. Υπήρχαν και προβλήματα, δεν ξέραμε που θα κάνουμε προπόνηση, το μαθαίναμε την τελευταία στιγμή και γυρνούσαμε γύρω γύρω, στην Άμπλιανή, στα Γαλανέϊκα, στην Ανθήλη, στο ενωσιακό... Παρά τις δυσκολίες όλα τα παιδιά έδειξαν επαγγελματισμό. Ίσως θα έπρεπε να είχαμε επιμείνει περισσότερο στον πρώτο προπονητή της ομάδας, στον κ. Σταματίου. Πολύ βοήθησε την ομάδα και ο κ. Τσάμης. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην ομάδα.

Πως είδες την πορεία της Λαμίας μετά την αποχώρησή σου;

Συνέχισα να παρακολουθώ την Λαμία από την Πάτρα. Μιλούσα και με τους συμπαίκτες μου που είχαν μείνει στην ομάδα. Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο για την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία αλλά πίστευα ότι μπορούσε να τα καταφέρει η Λαμία. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ανέλαβαν την ομάδα κι έκαναν την προσπάθεια για να μείνει η Λαμία στην κατηγορία. Κρίμα που έπεσε τελικά. Στενοχωρήθηκα με τον υποβιβασμό. Η Λαμία δεν είναι για αυτή την κατηγορία. Είναι ιστορικη ομάδα, εκπροσωπεί μια μεγάλη πόλη και πρέπει να είναι σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό η Λαμία.

Ποιά είναι η καλύτερη ανάμνησή σου από την συμμετοχή σου στη Λαμία;

Ο αγώνας κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή. Παίζαμε με μια ομάδα της Super League. Μπήκαμε σ΄ εκείνον τον αγώνα για να τον χαρούμε. Παίζαμε χωρίς άγχος γιατί και να χάναμε δεν θα μας έλεγε και κανένας κάτι. Σταθήκαμε καλά και θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τον Πανσερραϊκό και ο διαιτητής δεν μας έδωσε ένα πέναλτυ. Χάσαμε στο τελευταίο λεπτό με ένα πέναλτυ αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί. Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθειά μας και στο τέλος πολλοί οπαδοί μας περίμεναν στην έξοδο και μας χειροκρότησαν όταν κατεβαίναμε τα σκαλοπάτια του γηπέδου. Ευχαριστώ τον τότε προπονητή μου στην ομάδα κ. Νίκο Τσάμη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σ΄έναν τέτοιο αγώνα. Αν υπήρχε υπομονή θα μπορούσε να γίνει κάτι καλό πέρισυ, κρίμα...

Η τελευταία ερώτηση της συζήτησής μας έγινε από τον Ηλία Φαρμάκη προς εμένα. Δεν ήξερα τι να του απαντήσω μετά από όσα έχουμε βιώσει στις 8 πρώτες αγωνιστικές. Πολύ θα ήθελα να του δώσω την αυτονόητη απάντηση, αυτή που θα άρμοζε στο όνομα και την ιστορία της ομάδας μας αλλά δεν μπορούσα... ποιά ήταν η ερώτηση;

«Θα έχει κόσμο στο γήπεδο την Κυριακή;»

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΩΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΟ ΤΟΝ ΝΑΤΣΗ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ...ΤΗ ΛΑΜΙΑ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΣΙΑΚΟ...ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.