Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο επόμενος αντίπαλος

Τον Αγρότη Λειανοκλαδίου θα αντιμετωπίσει η Λαμία αυτή την Κυριακή. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε αγώνα πρωταθλήματος. Είναι η πρώτη Φθιωτική κόντρα από τις έξι που θα υπάρξουν στο φετινό πρωτάθλημα μιας και στον όμιλο υπάρχει και ο Ατρόμητος Σπερχειάδας. Λαμία και Αγρότης προετοιμάζονται για αυτή την ιδιαίτερη αναμέτρηση που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του Φθιωτικού ποδοσφαιρόφιλου κοινού!


Αγρότης Λειανοκλαδίου

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1946. Αγωνίζεται στο Δημοτικό γήπεδο Λειανοκλαδίου το οποίο έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία 3 χρόνια!

η κερκίδα του γηπέδου του Λειανοκλαδίου.

το γήπεδο του Λειανοκλαδίου.

Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο κ.Κιτσοπανίδης, ιδιοκτήτης εταιρείας υγρών καυσίμων. Ο Δήμαρχος του Λειανοκλαδίου κ. Κουτσοβέλης είναι κι αυτός συμπαραστατης στην μεγαλύτερη ομάδα του Δήμου όμως στο πλευρό της ομάδας είναι και όλο το χωριό που στηρίζει ηθικά και υλικά την προσπάθεια. Κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου η περυσινή του πορεία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα όπου και κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη. Ιστορική στιγμή για το σύλλογο η νίκη απέναντι στον Α.Ο. Τρίκαλα με 1-0 στις 21-12-2008 με σκόρερ τον Μιχάλη Καλύβα! Προπονητής της ομάδας από τα μισά του περυσινού πρωταθλήματος ο Μάκης Ζαχαρόπουλος με σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής αλλά και ιδιαίτερα επιτυχημένος ως προπονητής στην περιοχή της Φθιώτιδας! Στο δυναμικό της ομάδας του Αγρότη συμπεριλαμβάνονται οι: Μιχάλης Καλύβας (1973), Χρήστος Κουτσοβέλης (1993), Κώστας Κουφιώτης (1990), Γιάννης Κραββαρίτης (1990), Θοδωρής Τζουάνας (1981), Γιάννης Χανής (1979), Χρήστος Στυλιανός (1990), Γιώργος Κουτρομάνος (1987), Γιώργος Καρακώστας (1991), Δημήτρης Χριστόπουλος (1988), Βάιος Αλεξανδρής (1980), Λευτέρης Βεστάκης (1986), Δημήτρης Σκόρδας (1985), Νίκος Ταμάμης (1987), Σπύρος Βιτζέκας (1977), Σταμάτης Τριβέλλας (1979), Δημήτρης Παπαναστασίου (1985), Γιάννης Αντωνόπουλος (1992), Θανάσης Τσούκαλος (1990), Νίκος Τσούκαλος (1992), Τάκης Τατσιόπουλος (1990), Κώστας Μπόμπολης (1990), Ανδρέας Μπουγιώτας (1987).

Τον αγώνα της Κυριακής, που θ΄αρχίσει στις 16:00, θα διευθύνουν οι:
Διαιτητής: Γκιόλης Π. (Σ.Δ.Π. Αθηνών)
α΄Βοηθός: Αλυμαράς Ι. (Σ.Δ.Π. Αθηνών)
β΄Βοηθός: Τομαράς Δ. (Σ.Δ.Π. Αθηνών)
Παρατηρητής: Μπεκιάρης Β. (Ε.Π.Σ. Λάρισας)

Η παρουσία των φίλων της Λαμίας στο γήπεδο την Κυριακή είναι αυτοτονόητη! Η ανταπόκριση των φίλων της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική στις δύο πρώτες αγωνιστικές κάτω από τις φετινές συνθήκες. Είναι όμως σημαντικό να πολλαπλασιαστούν οι φίλοι της ομάδας στην κερκίδα, ν΄αγκαλιάσουν την προσπάθεια που γίνεται και να στηρίξουν τα παιδιά που τιμάνε τη φανέλα της ομάδας μας! Πολλοί φίλοι της ομάδας μπορεί να επέλεξαν να κρατήσουν στάση αναμονής ως τώρα, απογοητευμένοι από τις εξελίξεις στο διοικητικό ζήτημα της ομάδας αλλά και από την δυναμική που δείχνει να εχει η ομάδα στο πρωτάθλημα... Είναι σημαντικό όμως να καταλάβουμε όλοι ότι η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, έχει αξιόλογους παίκτες και αν η προσπάθεια έχει και την ανάλογη στήριξη του κόσμου, σύμφωνα με το ποδοσφαιρικό μέγεθος της Λαμίας, τότε η ομάδα μας θα είναι σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπόλοιπων ομάδων που συμμετέχουν στον 4ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος. Δεν γίνεται να έχουμε απαίτηση για διάκριση καθισμένοι στον καναπέ μας, μη συμμετέχοντας ενεργά από την κερκίδα ως απλοί φίλαθλοι στην προσπάθεια της ομάδας.

Νομοτελειακά όλα στη φύση κάνουν τον κύκλο τους. Αυτό ισχύει και για την ποδοσφαιρική ομάδα του Αγρότη Λιανοκλαδίου. Εγκαταλελλειμένη από την τοπική κοινωνία η ομάδα του Αγρότη έφτασε ν΄αγωνίζεται στην τελευταία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων. Αγωνιζόντουσαν με την ομάδα του Αγρότη ακόμα και αλλοδαποί μόνο και μόνο για να συμπληρώνει ενδεκάδα η ομάδα... ήταν το ποδοσφαιρικό ναδίρ του Αγρότη! Η πορεία ανάκαμψης άρχισε με την ευαισθητοποίηση μιας παρέας ανθρώπων που υποκινούμενοι από την αγάπη τους για την ποδοσφαιρική ομάδα του τόπου τους, αποφάσισαν να ξαναδώσουν στο Λειανοκλάδι μια ποδοσφαιρική ομάδα αντάξια της τοπικής κοινωνίας. Οι άοκνες προσπάθειες άρχισαν από το αυτονόητο, η ομάδα στελεχώθηκε από τα δικά της παιδιά. Οι Λειανοκλαδίτες ποδοσφαιριστές που αγωνιζόντουσαν σε άλλες ομάδες επέστρεψαν στην ομάδα του τόπου τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι παίκτες επέστρεψαν και αγωνίστηκαν χωρίς καμία οικονομική απολαβή! ( σας θυμίζει κάτι αυτό;) Σημαντική συμβολή σ΄αυτή την προσπάθεια είχαν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας αλλά και διοικητικός της παράγοντας μετέπειτα, ο Κώστας Φράγκος όπως και ο Γιάννης Χριστόπουλος. Οι Λειανοκλαδίτες ποδοσφαιριστές, που είχαν ουσιαστικά εκδιωχθεί από την ομάδα τους, επέστρεψαν! Ήταν το καλοκαίρι του 2001 ... Με τα δικά της παιδιά η ομάδα αλλά και με όλο τον φίλαθλο κόσμο του Λειανοκλαδίου στο πλευρό τους άρχισε την ανοδική πορεία της στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. To τελείωμα εκείνης της ποδοσφαιρικής περιόδου βρήκε τον Αγρότη πρωταθλητή! Η ομάδα έφτασε στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας! Μετά από μια διετή παραμονή στην κατηγορία η ομάδα την τρίτη της χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα κι ανέβηκε στην Α1 κατηγορία της Φθιώτιδας! Βασίστηκε και εκείνη την χρονιά στα δικά της παιδιά. Ενισχύθηκε πρώτα διοικητικά με την προσχώρηση του Σπύρου Καγκαρά στην ομάδα αλλά και με την προσθήκη 3 έμπειρων ποδσφαιριστών, του Μίμη Στριφτού, του Κώστα Κόντου και του Αποστόλη Μουσίτσα κι έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου αήττητη, με μόλις μια ισοπαλία στο ενεργητικό της!

Όρθιοι (από αριστερά):Γιώργος Τσάμης, Δ. Καρέλης, Ιωαν. Καρέλης, Ευαγ. Νυχτερίδας, Δ. Στριφτός, Κ. Κοντοκώστας, Ηρ. Κοκαλιάς, Γ. Κολοβός, Λ. Ντάσιος, Αν. Ζαλοκώστας
Καθιστοί (από αριστερά): Γ. Ξανθόπουλος, Κ. Κόντος, Κ. Λιάκος, Φ. Κουτσούκος, Κ. Ντούβας, Χρ. Κουτσούκος, Απ. Μουσίτσας

Ο Λειανοκλαδίτης αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Καρέλης παραλαμβάνει το κύπελλο του πρωταθλητή από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Φ. κ. Κουτρομάνο.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Α.Σ. Λαμία τίμησε τον Αγρότη Λειανοκλαδίου για την επιτυχία του!

Το ζενίθ του Αγρότη Λειανοκλαδίου όμως δεν ήταν η άνοδος στην Α1. Η ομάδα του Λειανοκλαδίου κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, το 2008. Στο μεσοδιάστημα όμως ο χαρακτήρας της ομάδας αλλοιώθηκε. Στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας εντάχθηκαν ποδοσφαιριστές με εμπειρία αλλά παραμερίστηκαν οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές... Μπορεί αυτή τη στιγμή στο Λειανοκλάδι να βιώνουν ημέρες ποδοσφαιρικής έκστασης με τη δεύτερη χρονιά της ομάδας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα όμως όπως είπαμε και στην αρχή, νομοτελειακά στη φύση όλα κάνουν τον κύκλο τους κι η κάμψη είναι αναπόφευκτη... Η μη ύπαρξη ντόπιων ποδοσφαιριστών θα κοστίσει στον Αγρότη! Βέβαια το τίμημα δεν μπορεί να προσδιοριστεί αλλά δεν είναι κι αυτός ο σκοπός αυτή την περίοδο...

Στον Α.Σ. Λαμία αν μη τι άλλο οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από τον Αγρότη Λειανοκλαδίου! Ήδη οι πρώτες κινήσεις της Λαμίας είναι ταυτόσημες μ΄εκείνες του Αγρότη πριν μερικά χρόνια. Στη Λαμία επέστρεψαν οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές που είχαν εκδιωχθεί! Η προσπάθεια δεν έγινε από επαγγελματίες παράγοντες αλλά από ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα και την ομάδα! Αν μείνουμε στα ίδια πατήματα απ΄το ναδίρ που είναι τώρα η Λαμία θα βρεί το μονοπατι για τις παραπάνω κατηγορίες. Η ομάδα μας θα ενισχυθεί και θα προχωρήσει ανοδικά, όμως είναι σημαντικό να μην χάσει τον χαρακτήρα της. Είναι σημαντικό να στελεχώνεται κυρίως από δικά της παιδιά, από Φθιωτούς κι όχι περιπλανώμενους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές... Ο Αγρότης Λειανοκλαδίου έχει φτάσει στο απόγειό του και την αναπόφευκτη κάμψη του θα την αντιμετωπίσει μόνο με τα δικά του παιδιά... μόνο που στην πορεία αυτή η λεπτομέρεια τους διέφυγε στο Λειανοκλάδι! Δεν έχουν παρά να δουν το παράδειγμα της φετινής Λαμίας που απλά ακολούθησε τα δικά τους βήματα για να σταθεί στα πόδια της κι ελπίζω να μην κάνει και τα ίδια λάθη... Δεν ξέρω ποιός θα κερδίσει την Κυριακή κι ίσως να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία... Αυτό που ξέρω είναι ότι αντιμέτωπες θα είναι η Λαμία, μια ομάδα που κατρακύλησε αλλά δείχνει σημάδια ποδοσφαιρικής υγείας και ανάκαμψης και μια ομάδα, ο Αγρότης, που απομακρυσμένη από τον τοπικό χαρακτήρα της όταν θα επέλθει η κάμψη θ΄αναζητήσει σανίδα σωτηρίας άραγε που; Ας παρουμε μαθήματα εκατέρωθεν μένοντας στο κοινό χαρακτηριστικό που μας ενώνει, η ανορθωτική πορεία βασίζεται πάντα στις δικές μας δυνάμεις ή εν προκειμένω στα δικά μας παιδιά!

Οι αδερφοί Καρέλη, από τους στυλοβάτες της ανοδικής πορείας του Αγρότη Λειανοκλαδίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.