Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

η αντίδραση του Α.Σ. ΛΑΜΙΑ στα γεγονότα του Βαθυκοίλου


Α.Σ. ΄΄ΛΑΜΙΑ΄΄
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1964

Λαμία, 12 Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ. 01

ΠΡΟΣ: Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας

ΘΕΜΑ: Βία σε χώρους τέλεσης αθλητικών γεγονότων.


Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας μας στο γήπεδο Βαθυκοίλου με τον Α.Σ. Βαθυκοίλου για το κύπελλο της Ε.Π.Σ.Φ., ο πρόεδρος της ομάδος μας έγινε θύμα απρόκλητης επίθεσης από θεατές της αναμέτρησης.
Κατά την διάρκεια του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας μας ζήτησε από κάποιους θεατές, που εξύβριζαν εν χορώ τον ίδιο και όλη την αποστολή της ομάδας μας, να ηρεμήσουν με την φράση «ηρεμήστε, ασχοληθείτε εσείς με την ομάδα σας και αφήστε εμάς να ασχοληθούμε με την δική μας». Περίπου 10 θεατές του αγώνα επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ομάδας, τον έριξαν στο έδαφος και τον χτυπούσαν με γροθιές και λακτίσματα. Η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του προέδρου της ομάδας μας τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο και απεφεύχθησαν τα χειρότερα χάρη στην παρέμβαση των μελών του Δ.Σ. της ομάδας μας και φιλάθλων μας που έτρεξαν να προστατεύσουν τον πρόεδρο της ομάδας. Επίσης κλήθηκε η αστυνομία από τον αντιπρόεδρο της ομάδας μας η οποία κατέφθασε περίπου 30 λεπτά μετά το συμβάν και διασφάλισε την αποχώρηση της αποστολής της ομάδας μας από το Βαθύκοιλο.
Καταδικάζουμε την βία, όποια κι αν είναι η πηγή προέλευσής της. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κι ο αθλητισμός πλήττονται ανεπανόρθωτα από γεγονότα όπως αυτά που βιώσαμε στο Βαθύκοιλο. Ο πρόεδρος της ομάδας μας δεν υπέβαλε μήνυση εναντίον των δραστών, ούτε κι επιθυμεί να το πράξει. Ζητούμε την λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να εξαλειφθεί η βία από τους αθλητικούς χώρους. Το χθεσινό επεισόδιο σε βάρος της ομάδας μας με την επίθεση στον πρόεδρο είναι το αποκορύφωμα των όσων βιώνουμε φέτος συμμετέχοντας στο τοπικό πρωτάθλημα με τα σωματεία της περιοχής μας. Καταννοούμε τον διακαή πόθο όλων να κερδίσουν τον Α.Σ. ΛΑΜΙΑ και πρώτοι εμείς θα συγχαρούμε όποιον το καταφέρει αρκεί να είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που θα καταβάλει εντός αγωνιστικού χώρου κι όχι της άσκησης ψυχικής και σωματικής βίας.
Προσδοκούμε από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Φ., τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα γεγονότα βίας που δυσφημούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζαγκανάς
Ο Γεν. Γραμματέας Γεώργιος Λαΐνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.