Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Α.Σ. Λαμία - Α.Ε. Μουζακίου 0-2

Η πρεμιέρα του Α.Σ. "Λαμία" μπροστά στο κοινό του δεν ήταν η επιθυμητή. Ο Α.Σ. "Λαμία" είχε μέτρια απόδοση στον αγώνα, φανέρωσε άγχος, εκνευρισμό κι υστέρησε απέναντι στην αντίπαλη ομάδα που πήρε σχετικά εύκολα την νίκη. Περίπου 350 ήταν οι θεατές της αναμέτρησης.


Ο Θανάσης Νεοχωρίτης παρέταξε για τον Α.Σ. "Λαμία" τους:
Λέντα τερματοφύλακα, Αναστασίου δεξιό αμυντικό, Καλαμπόκα αριστερό αμυντικό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Λέσση, με τον Κατσικάρη. Στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Γερογιάκομο, αριστερά τον Ξενάκη και στον άξονα τον αρχηγό Κουτρομάνο με τον Χριστόπουλο. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μαντζίκος με τον Τσούκαλο πίσω του να έχει ελευθερία κινήσεων δίνοντας βοήθειες στην επίθεση.
Για την Α.Ε. Μουζακίου ο κ. Ταμπάκος παρέταξε τους:
Μάττα, Ζαραμπούκα, Μπαντή, Σίμο, Ρόμπο, Σιώμο, Καραμήτσο, Κεχαγιά, Κανιούρα, Αναστασίου και Παπαστεριάδη.

Η Λαμία προσπάθησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία των φιλοξενούμενων. Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση ήταν για την Λαμία στο 9΄όταν ο Τσούκαλος από αριστερά έκανε ένα διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ χωρίς ν΄ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μάττα. Με την πάροδο του χρόνου το Μουζάκι επέβαλε το ρυθμό που ήθελε στον αγώνα και κρατούσε μακριά από την περιοχή του την Λαμία που δεν έβρισκε τρόπο για να φτάσει κοντά σε κάποιο γκολ. Στο 25΄ο Αναστασίου εκμεταλλεύτηκε το άσχημο κοντρόλ του Κουτρομάνου στο κέντρο του γηπέδου, έκλεψε την μπάλα κι έφυγε ταχύτατα προς την περιοχή της Λαμίας. Την κίνηση του συμπαίκτη του ακολούθησε ο Κανιούρας, ο Αναστασίου μπαίνοντας στην περιοχή πάσαρε στον αμαρκάριστο Κανιούρα που πλάσαρε για το 0-1.

Η Λαμία έδειξε ν΄αποσυντονίζεται μετά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων και παγιδεύτηκε στην κλειστή αμυντικογενή διάταξη της Α.Ε. Μουζακίου. Ο προπονητής της Λαμίας στο 28΄ έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Καραντάθα στη θέση του Γερογιάκομου. Διατήρησε μια ανούσια κατοχή της μπάλας η Λαμία χωρίς όμως να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία για γκολ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παίζοντας στην κόντρα κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο φάσεις για γκολ. Η πρώτη ήταν στο 40΄με τον Παπαστεριάδη να σουτάρει από τη γωνία της περιοχής και τον Λέντα να μπλοκάρει εύκολα. Στο 44΄ο Αναστασίου με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λέντα. Το ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά με 0-1. Ο Α.Σ. "Λαμία" με την αγωνιστική του εικόνα και συμπεριφορά δεν έπειθε ότι μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Θανάσης Νεοχωρίτης πραγματοποίησε την 2η αλλαγή για την Λαμία. Ο Πάνου μπήκε στο παιχνίδι αντί του Χριστόπουλου. Η Λαμία φάνηκε πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κι ανέβηκε ψηλότερα στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσει. Προσαρμόζοντας την ομάδα του στις συνθήκες του αγώνα ο κ. Ταμπάκος στο 52΄ έβγαλε τον Σιώμο κι έβαλε τον Γεωργιάδη. Στο 53΄ο Τσούκαλος με μια έξυπνη κάθετη πάσα έβγαλε τον Ξενάκη στην πλάτη της άμυνας του Μουζακίου αριστερά μέσα στην περιοχή. Ο Σίμος ανέτρεψε τον Ξενάκη κι ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτυ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ξενάκης που σούταρε ψηλά στην δεξιά γωνία του Μάττα αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ευκαιρία που χάθηκε για μια γρήγορη ισοφάριση στο 2ο μέρος αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Α.Σ. Λαμία συνέχισε να πιέζει αλλά δυσκολα έφτανε κοντά στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στο 70΄ο κ. Ταμπάκος απέσυρε από τον αγώνα τον Αναστασίου κι έβαλε τον Μαυρομάτη. Η Λαμία έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 73΄. Ο Τσούκαλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά αναγκάζοντας τον Μάττα να αποκρούσει δύσκολα στην αριστερή του γωνία. Η μπάλα έφτασε στον Πάνο που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίκτυα. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόλις 2 λεπτά για να επιβεβαιωθεί ο "νόμος" που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες τελικά να δέχεται γκολ. Ο Κανιούρας μετά από ένα γέμισμα προς την περιοχή της Λαμίας εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των αμυντικών της Λαμίας, μπήκε σφήνα στην καρδιά της άμυνας κι ο Καλαμπόκας που συνέκλινε για να καλύψει το κενό τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση και το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαστεριάδης ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2. Ο Θανάσης Νεοχωρίτης ολοκλήρωσε τις αλλαγές για την Λαμία βάζοντας τον Ζιάκα αντί του Ματζίκου στο 80'. Η Λαμία στο 81΄έφτασε κοντά στην μείωση του σκορ με τον Ξενάκη να εκτελεί κόρνερ από αριστερά και τον Κατσικάρη να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 85΄το Μουζάκι έκανε και την τρίτη αλλαγή ενισχύοντας την αμυντική του γραμμή με τον επιθετικό Παπαστεριάδη να δίνει την θέση του στον αμυντικό Κοτρώτσιο. Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές για 2η φορά μέσα στη Λαμία μετά και την περισινή νίκη τους με 0-1.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής στον Πυργετό το στοίχημα για τον Α.Σ. "Λαμία" ήταν η διαχείριση ενός αγώνα στην έδρα του όπου ζητούμενο ήταν η κατάκτηση της νίκης. Ο προπονητής της ομάδας σωστά παρέταξε την ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό και χωρίς να ρισκάρει αμυντικά. Αν πρέπει ν΄αναζητηθούν κάπου οι αιτίες του ανεπιτυχούς αποτελέσματος τότε οι απουσίες κάποιων παικτών, η μικρή προετοιμασία, ο χαμηλός βαθμός ετοιμότητας κι η απειρία είναι οι παράγοντες που το διαμόρφωσαν. Με μόλις 3 φιλικά πως να διαμορφώσει άποψη για το έμψυχο δυναμικό ο προπονητής και πως να προχωρησει στον καταρτισμό της 11άδας...Αναγκαστικά πρέπει να μοντάρει την ομάδα στα επίσημα παιχνίδια και σίγουρα αυτή η κατάσταση θα έχει και το ανάλογο τίμημα όπως συνέβη χθες. Στα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στο 2ο ημίχρονο που διόρθωσε κάποια σφάλματα κι ανέβασε την απόδοσή της.. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα θα βελτιωθεί και θα δείξει τις δυνατότητες της που θα την καταστήσουν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται δουλειά (γίνεται) και υπομονή (που μάλλον δεν έχουμε...) Ο φίλαθλος κόσμος πάντως ενθάρρυνε τις προσπάθειες των παικτών της Λαμίας κατά την διάρκεια του αγώνα και τους χειροκρότησε στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.