Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Α.Σ. Λαμία - Νέοι Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (U-20) 1-3



(η φωτογραφία της ομάδας είναι του κ. Αποστολόπουλου τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την παραχώρησή της!)

Ο Α.Σ. "Λαμία" έπαιξε τον τελευταίο φιλικό αγώνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και γνώρισε την ήττα με 1-3 από την ομάδα νέων της Α.Ε.Κ. Η διαφορά ετοιμότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη όμως η αγωνιστική παρουσία του Α.Σ. "Λαμία" δεν άφησε παραπονούμενους τους περίπου 500 θεατές της αναμέτρησης. Η ομάδα του Θανάση Νεοχωρίτη έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε, προσπάθησε και κατάφερε να βγάλει κάποιους αυτοματισμούς στο γήπεδο κι έδειξε ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Φυσικά φάνηκαν και κάποιες αδυναμίες, άλλωστε γι αυτό γίνονται οι φιλικοί αγώνες ώστε να διαπιστώνονται και να διορθώνονται οι όποιες ατέλειες.


Ο Α.Σ. "Λαμία" ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Λέντα τερματοφύλακα, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Καλαμπόκα, δεξιά τον Αναστασίου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Τζίμα με τον Μαδούρα. Στη μεσαία γραμμή αριστερά ο Ξενάκης, δεξιά ο Τσούκαλος και στον άξονα οι Παρθένης, Λέσσης και Κουτρομάνος. Μοναδικός προωθημένος ο Ματζίκος. Οι προωθήσεις των δύο ακραίων της μεσαίας γραμμής μετέτρεπαν το 4-5-1 σε 4-3-3 όταν η Λαμία επιχειρούσε να βγεί στην επίθεση.

Με το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα η Α.Ε.Κ. δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για γκολ. Κυριολεκτικά από τη σέντρα ο Μαχότο σούταρε δυνατά κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Λαμίας. Η Λαμία για 20 λεπτά ήταν ανταγωνιστική και δημιούργησε δύο φάσεις για γκολ που πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 20΄η Α.Ε.Κ. ανέβασε τον ρυθμό της και κατάφερε να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Αρχικά στο 20΄μετά από ολιγωρία στην άμυνα της Λαμίας ο Ντελιάδης με πλασέ έκανε το 0-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μαχότο μ΄ένα δυνατό μακρινό σουτ, περίπου 40 μέτρα μακριά από την εστία αιφνιδίασε τον Λέντα κι έκανε το 0-2 στο 21΄. Η καθολική επικράτηση της Α.Ε.Κ. επισφραγίστηκε μ΄ένα τρίτο γκολ που ήρθε από τον Αμπντέλ Ραχίμ όταν μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-3 στο 24΄. Η Λαμία προσπάθησε ν΄απαντήσει όμως το σουτ του Παρθένη στο 25΄σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Α.Ε.Κ.

Στο 2ο ημίχρονο η Λαμία ξεκίνησε με αλλαγές στην ενδεκάδα.Βγήκαν οι Τζίμας, Μαδούρας και Παρθένης. Ο νεοαποκτηθείς Κατσικάρης μπήκε στο παιχνίδι κι έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Λέσση που οπισθοχώρησε. Θέση δεξιά στη μεσαία γραμμή πήρε ο Καραντάθας και ο Πάνου πήγε στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε καθώς και οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές. Σταδιακά η Λαμία πραγματοποίησε άλλες 4 αλλαγές με τον Γ. Ζιάκα να μπαίνει αντί του Ματζίκου στο 64΄. Στο 73΄ο Κάππος πήρε τη θέση του Ξενάκη, στο 77΄ο Κουβαλάκης μπήκε αντί του Τσούκαλου και στο 88΄ο Αθ. Ζιάκας αντικατέστησε τον Καλαμπόκα. Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης η Λαμία κατάφερε να μειώσει το σκορ μ΄ένα όμορφο γκολ, αποτέλεσμα μιας συντονισμένης επιθετικής προσπάθειας. Ο Καραντάθας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Γ. Ζιάκας στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Η Α.Ε.Κ.
του Ντανιέλ Μπατίστα αγωνίστηκε με τους:
Γκίνη, Κοζάκη, Γροντή, Κιάκη, Γαρουφαλιά, Μουρούτη, Ντελιάδη, Στέργιο, Αμπντέλ Ραχίμ, Μαχότο και Παπαδημητρίου
Στο 2ο ημίχρονο πήραν χρόνο συμμετοχής και οι: Αρέστη, Κλωναρίδης, Τριανταφύλλου, Δημητρίου,
Κίσσας, Ρικούνοβ, Πλάντζος και Αμπντουραχμάνι.


Ο Α.Σ. "Λαμία" στον χθεσινό αγώνα κατά διαστήματα απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Γενικά οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας κρατούσαν τις θέσεις τους, είχαν πειθαρχία στο παιχνίδι τους κι είχαν σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό. Στο χώρο της άμυνας φάνηκε η έλλειψη ομοιογένειας αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο μιας και ο νεοαποκτηθείς Τζίμας έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα όμως έδειξε πως έχει ικανότητες και μόλις προσαρμοστεί θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Κατσικάρης που αγωνίστηκε στο 2ο ημίχρονο έδειξε επίσης ότι θα προσφέρει πολλά στην ομάδα. Η μεσαία γραμμή φανέρωσε κάποιες αδυναμίες, ειδικά στο 5λεπτο που η Α.Ε.Κ. σκόραρε και τα 3 γκολ στον αγώνα. Καλοί οι Μαδούρας και Καραντάθας, άφησαν υποσχέσεις για το μέλλον. Εντυπωσίασε ο Τσούκαλος, πολύ καλός ο Λέσσης στο β΄ μέρος που έδειξε ανεβασμένος μετά την περισινή εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.