Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Α.Σ. Πυργετός - Α.Σ. "Λαμία" 0-0

Ο Α.Σ. "Λαμία" ξεκίνησε το πρωτάθλημα φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Πυργετό. Η ομάδα του Θανάση Νεοχωρίτη έδειξε αγωνιστική πειθαρχία, σοβαρότητα κι είχε και το απαραίτητο τσαγανό για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα. Πριν τον σημερινό αγώνα ο Πυργετός είχε εντός έδρας 48 νίκες και 8 ισοπαλίες διατηρώντας απόρθητη την έδρα του στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία περίπου 300 θεατών, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και περίπου 20 φίλοι του Α.Σ. "Λαμία".

Ο Θανάσης Νεοχωρίτης παρέταξε την Λαμία με τον Λέντα τερματοφύλακα, δεξιό αμυντικό τον Αναστασίου, αριστερό τον Καλαμπόκα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Κατσικάρη με τον Λέσση. Στη μεσαία γραμμή, δεξιά τον Πάνου, μέσα δεξιά τον Κάππο, στον άξονα τον Κουτρομάνο, που ήταν και ο αρχηγός της ομάδας, μέσα αριστερά τον Ξενάκη και αριστερά τον Γερογιάκομο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μαντζίκος.

Ο κ. Γκάτας παρέταξε για τον Πυργετό τους:
Μπρέλλα, Γκουγκούδη, Σιδηρόπουλο, Μπουτογιαννη, Πότση, Κουρδή, Κόκκινο, Καραγιάννη, Μάτο, Νάστα και Παγκαρλιώτα.

Με το ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα κι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 2΄όταν ο Κόκκινος έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής κι ανάγκασε τον Λέντα να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 4΄ο Καραγιάννης έκανε ένα σουτ από δεξιά μέσα από την περιοχή που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαμίας. Στο 16΄ο Κόκκινος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ όμως ο Καλαμπόκας πρόλαβε κι απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Μετά το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων ο Α.Σ. "Λαμία" βρήκε τα πατήματά του στο γήπεδο κι ισορρόπησε τον αγώνα. Στο 22΄ο Λέσσης έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή κι απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Μπρέλλας. Στο 28΄ο Πυργετός πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή, ο Νάστας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και μπήκε στον αγώνα ο Ζαφειρίου. Στο 39΄ο Ξενάκης έχασε σπουδαία ευκαιρία για τη Λαμία όταν έκανε ένα σουτ από δεξιά, απέκρουσε ο Μπρέλλας, η μπάλα πήγε στον Μαντζίκο που σούταρε προς την εστία όμως απέκρουσε αμυντικός των γηπεδούχων πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα. Στο 44΄ο Νεοχωρίτης έκανε την πρώτη αλλαγή για την Λαμία βάζοντας τον Τσούκαλο στη θέση του Πάνου. Οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ να είναι 0-0.

Ο Πυργετός προσπάθησε να μπει δυνατά και στο 2ο ημίχρονο. Ο Μπουτογιαννης στο 50΄έκανε ένα καλό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 50΄ο Καραντάθας μπήκε στον αγώνα για την Λαμία στη θέση του Γερογιάκομου. Η Λαμία απάντησε στο 51΄με τον Τσούκαλο να δίνει ασίστ στον Ξενάκη που έκανε το σουτ για ν΄αποκρούσει δύσκολα ο Μπρέλλας διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Στο 53΄ο Λέντας ενώ φάνηκε να ελέγχει τη μπάλα μετά από μακρινό σουτ των γηπεδούχων, έχασε τη μπάλα κι ο Κόκκινος με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Λαμία, χάρη στην ζωντάνια που έδωσε στον επιθετικό τομέα ο Τσούκαλος με τον Ξενάκη και την σιγουριά που έδιναν ανασταλτικά τόσο η αμυντική όσο και η μεσαία γραμμή, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στις οργανωμένες επιθετικές προσπάθειές της. Ο Γκάτας στο 60΄πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του Πυργετού βάζοντας τον Παπαδόπουλο στη θέση του Μάτου. Στο 71΄ο Ξενάκης έκανε μια σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αναστασίου που ήταν αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που έκανε έφυγε πάνω απ΄την εστία του Πυργετού και χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία για την Λαμία. Ο Θανάσης Νεοχωρίτης απέσυρε από τον αγώνα τον Μαντζίκο κι έβαλε τον Κουβαλάκη. Στο 75΄ο Πυργετός ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο παιχνίδι με τον Κολομητρούση να παίρνει τη θέση του Σιδηρόπουλου. Στο 76΄ο Κόκκινος με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε ένα διαγώνιο σουτ, απέκρουσε ο Λέντας και με δεύτερη προσπάθεια ο Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Α.Σ. "Λαμία" έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την περιοχή τους και δεν επέτρεψαν στον φιλόδοξο Πυργετό να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα παρέμεινε 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή μετά και από τεσσερισήμισι λεπτά καθυστερήσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα έφερε χαμόγελα στους μπλε της Λαμίας. Οι συνθήκες με τις οποίες χτίστηκε η φετινή ομάδα ήταν δυσκολότερες από κάθε άλλη φορά. Ο Α.Σ. "Λαμία" πήγε στον πρώτο επίσημο αγώνα με προετοιμασία express, χωρίς να έχει τεστάρει τις δυνάμεις του παρά μόνο σε 3 φιλικά παιχνίδια. Ο Α.Σ. "Λαμία" σήμερα ταξίδεψε κυριολεκτικά στο άγνωστο όχι όμως με βάρκα την ελπίδα αλλά την οργανωτικότητα του Θανάση Νεοχωρίτη, το πλάνο που έδωσε την αναζητούμενη αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες των παικτών του. Το αποτέλεσμα τόνωσε το ηθικό της ομάδας κι ευχή όλων είναι να υπάρξει καλύτερη συνέχεια!

Θέλω να ευχαριστήσω τον δημοσιογράφο κ. Μίχο για την φιλοξενία, την πολύτιμη βοήθειά του και τις διευκολύνσεις που μου παρείχε στο γήπεδο του Πυργετού.

5 σχόλια:

  1. ειδα την ομαδα σας πρωτη φορα και θελω να τονισω οτι με αυτο το αμυντικο διδυμο με τους Νο 6 και Νο 11 στο κεντρο αλλα και με το Νο 3 που ηταν παντου προς το τελος του αγωνα η συνεχεια θα ειναι πολυ καλυτερη. καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ειστε καλα παιδια και καλη συνεχεια στη Λαμια για την οποια σιγουρα η Δ Εθνικη ειναι πολυ λιγη.

    Παντως εχετε εξαιρετικη φουρνια παικτων σαν νομος, καθως κατακτησατε περσυ το πρωταθλημα Νεων (αποκλειοντας μαλιστα την ΕΠΣ Λαρισας στα προημιτελικα με 3-2, ενω αν δεν κανω λαθος και τα αδερφια Καραγκουνη πρεπει να ειναι απο τη Λαμια.

    Pirgetos fan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε τους φίλους από τον Πυργετό! Ελπίζουμε τα νέα παιδιά να μας δώσουν πολλές ποδοσφαιρικές χαρές. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και θ΄ανταποδώσουμε όταν με το καλό θα έρθετε στη Λαμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Δ'. ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΕΙΧΕ 4-5 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΞΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.facebook.com/group.php?gid=51564734427

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.