Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Α.Σ. Λαμία - Α.Σ. Μετέωρα 1-1

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε η Λαμία απέναντι στα Μετέωρα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στη μοναδική επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων στο α΄μέρος, κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι και πίεσε για τη νίκη. Στο β΄μέρος η Λαμία έκανε πιο εντατικές τις προσπάθειες της ακόμα κι όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μπαγινέτα αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο 2ο γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Παρά την ισοπαλία η Λαμία παρέμεινε σε απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κι η μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα είναι επιτυχημένη. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 300 θεατές.

οι δύο ομάδες χαιρετούν τους φιλάθλους

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με τις ακόλουθες συνθέσεις:

Α.Σ. Λαμία: Β. Μπαγινέτας, Γουριώτης, Αποστολακόπουλος, Ηλ. Μπαγινέτας (αρχηγός), Χουλιάρας, Αγ. Κάππος, Ζέρβας, Βαργιανίτης , Ζώγας, Σερπάνος και Αντωνιάδης

Α.Σ. Μετέωρα: Κουτλής, Γκόβαρης, Κωστής, Πράπας, Ανδρέου, Σκόνδρας, Κεραμάς, Γκαρνάρας, Ζήνωνος, Αν. Τσιούκας και Χαϊταλής.

Νωρίς στο παιχνίδι ο κ. Γκούμπλιας αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή για την ομάδα του λόγω τραυματισμού. Ο Ζαχαράκης πήρε τη θέση του τραυματία Κωστή στο 3ο λεπτό.
Η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα μόλις στο 4΄. Ο Ηλ. Μπαγινέτας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο του γηπέδου γεμίζοντας προς την περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Βαργιανίτης προσπάθησε με κοντινή προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουτλή. Η Λαμία με καλή κυκλοφορία της μπάλας πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και περιόρισε τον αντίπαλό της. Τα Μετέωρα φάνηκε ότι θα έπαιζαν με αντεπιθέσεις και κατάφεραν στην πρώτη ουσιαστική προσπάθειά τους να ανοίξουν το σκορ.

με αντεπιθέσεις έπαιξαν τα Μετέωρα

Στο 15΄ο Σκόνδρας έφυγε στην κόντρα επίθεση από αριστερά για τους φιλοξενούμενους. Πάσαρε στον αμαρκάριστο Κεραμά που ακολούθησε την προσπάθεια από δεξιά κι ο πρώτος σκόρερ των Μετεώρων πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1. Παρά το σοκ η Λαμία αντέδρασε σωστά και πίεσε αμέσως για την ισοφάριση. Στο 20΄ο Θανάσης Σερπάνος έπεσε μέσα στην περιοχή των Μετεώρων κι ο διαιτητής της αναμέτρησης τιμώρησε τον επιθετικό της Λαμίας με κίτρινη κάρτα θεωρώντας ότι επιχείρησε να τον ξεγελάσει για να πάρει το πέναλτυ.

πίεσε η Λαμία για την ισοφάριση

Τα Μετέωρα στο 21΄έκαναν και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή. Ο Ζαχαράκης αποχώρησε κι αυτός τραυματίας από το παιχνίδι δίνοντας τη θέση του στον Κεχαγιά. Στο 25΄ο Ζέρβας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά για την Λαμία κι ο Χουλιάρας με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. ( δείτε το γκολ στο lamiafclive) Με τον ενθουσιασμό να χαρακτηρίζει τις προσπάθειές της η Λαμία συνέχισε να πιέζει και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 34΄. Ο Βαργιανίτης με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κουτλή όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία την προσπάθειά του.

είχε τον έλεγχο του αγώνα η Λαμία στο α΄ μέρος

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε με τη Λαμία να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να δείχνει το καλύτερο αγωνιστικό της πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές στο 2ο ημίχρονο. Τα Μετέωρα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κι εξισορόπησαν την εικόνα του αγώνα. Ανέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι για ν΄αναχαιτίσουν την επιθετικότητα της Λαμίας.

ζήτησε το 2ο γκολ η Λαμία

Η Λαμία στο 47΄είχε την πρώτη ευκαιρία να σκοράρει στο β΄μέρος. Ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά για την Λαμία λίγο έξω από την περιοχή κι η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία των Μετεώρων. Στο 53΄η Λαμία ζήτησε πέναλτυ σε ανατροπή του Αντωνιάδη όμως ο διαιτητής Σκουλάς δεν υπέδειξε παράβαση. Στο 62΄ο Πέτρος Πανόπουλος έριξε στο παιχνίδι τον Βαρυπάτη κι απέσυρε τον Ζώγα. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με σφιχτή άμυνα περιόρισαν τους χώρους για την Λαμία.

ανέβηκαν και κράτησαν μπάλα τα Μετέωρα στο β΄μέρος

Χωρίς αξιόλογες φάσεις κυλούσε το παιχνίδι με την Λαμία να προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι ψηλές μπαλιές από πίσω σταματούσαν πάνω στον Χρήστο Πράπα. Με μαζική άμυνα τα Μετέωρα κρατούσαν με ευκολία το αποτέλεσμα. Στο 77΄ο Βαγγέλης Τσιούκας μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Κεραμά ενισχύοντας την επιθετική γραμμή της ομάδας των Μετεώρων. Ο Πέτρος Πανόπουλος απάντησε με την είσοδο του Λέσση στο παιχνίδι αντί του Άγ. Κάππου. Στο 79΄η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες. Ο Ηλ. Μπαγινέτας είδε την 2η κίτρινη κάρτα κι αποχώρησε από το παιχνίδι. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Λαμία συνέχισε να πιέζει.

δεν απέδωσαν οι προσπάθειες του Σερπάνου

Με τη μπάλα κάτω η Λαμία προσπάθησε να διεμβολίσει την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Μπήκε στο παιχνίδι κι ο Θεοδοσόπουλος για τη Λαμία στο 82΄στη θέση του Βαργιανίτη αλλά οι προσπάθειες της Λαμίας δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στο 83΄ο Σερπάνος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πήρε την κεφαλιά στο δέυτερο δοκάρι ο Βαρυπάτης αλλά η μπάλα κατέληξε στον ουρανό των δικτύων της εστίας των Μετεώρων. Η προσπάθεια του νεαρού Βαρυπάτη ήταν η καλύτερη επιθετική στιγμή της Λαμίας στο β΄μέρος. Το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.


Η Λαμία προσπάθησε για τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε. Η απόδοσή της στο πρώτο ημίχρονο ήταν η καλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε να φτάσει με συντονισμένες προσπάθειες στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδειξε να έχει καθαρό μυαλό στις προσπάθειές της η Λαμία. Ίσως φανέρωσε άγχος για τη νίκη και παρά το αγωνιστικό σθένος που έδειξαν οι παίκτες της δεν μπόρεσαν αν βρουν τρόπο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα Μετέωρα έδειξαν ότι έχουν καλή ομάδα και παρά τους τραματισμούς ο προπονητής της ομάδας κ. Γκούμπλιας διαχειρίστηκε υποδειγματικά τον αγώνα. Το αποτέλεσμα αδικεί την Λαμία που μπορεί να μην δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες στον αγώνα όμως είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού με μοναδική εξαίρεση το 15λεπτο από το 60ο μέχρι το 75ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Λαμία έχει παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα. Βελτιώνεται διαρκώς και το ζητούμενο είναι να αποκτήσει διάρκεια αλλά και σταθερότητα στην απόδοσή της. Τα παιχνίδια που ακολουθούν απέναντι στους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος θα φανερώσουν μέχρι που μπορεί να φτάσει η φετινή Λαμία. Σε κάθε περίπτωση το μέχρι τώρα δείγμα είναι ικανοποιητικό πάντα σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες δύσκολες συνθήκες. Παραμένει αρνητική η απουσία του φίλαθλου κόσμου της Λαμίας που θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστικό αρωγό ώστε η ομάδα μας να θέσει υψηλούς στόχους.

Δείτε το γκολ της ισοφάρισης στο lamiafclive!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.