Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Πύρασος Νέας Αγχιάλου - Α.Σ. Λαμία 3-1

η είσοδος των ομάδων

Δεν κατάφερε να φύγει με βαθμό ή βαθμούς η Λαμία από τη Νέα Αγχίαλο παρά το καλό ξεκίνημα στον αγώνα. Προηγήθηκε στο σκορ η ομάδα μας αποκτώντας και αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου όμως τελικά κόλλησε στον λασπότοπο που παιζόταν το παιχνίδι κι έχασε με 3-1. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 300 θεατές σ΄ένα γήπεδο που δυστυχώς δεν διέθετε κερκίδα.


Ο Λάκης Μπακάλης ξεκίνησε για τον Πύρασο τους:
Τσιλίγκο, Ρουκά, Νούσια, Αποστολίδη, Γκάγκα, Στεφανή, Μπασδάνη, Σπύρου, Κίτσο, Αρσένο και Κωνσταντάκο.

Οι έντεκα που επέλεξε Πέτρος Πανόπουλος για τη Λαμία ήταν οι:
Τσάμης, Ανδρωνάς, Αποστολακόπουλος, Γουριώτης, Ελευθεριάδης, Χουλιάρας, Λαϊνας, Στ. Κάππος, Βαριανίτης, Αντωνιάδης (αρχηγός) και Πάνου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν παθιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 5΄είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Μετά από σύγχυση στα καρέ της Λαμίας ο Αρσένος επιχείρησε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα όμως δεν τα κατάφερε, η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Στο 9΄μετά από βαθιά μπαλιά ο Νούσιας βρέθηκε στην πλάτη της Λαμιώτικης άμυνας, προχώρησε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Λαμίας όμως ο Γιώργος Τσάμης απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού των γηπεδούχων.

μπήκε δυνατά ο Πύρασος στο παιχνίδι

Στη συνέχεια η Λαμία ισορόπησε το παιχνίδι και άρχισε να βγαίνει στην επίθεση με οργανωμένες προσπάθειες. Στο 12΄ο Γουριώτης μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτυ, εκεί ήταν ο Αντωνιάδης που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα των αμυνόμενων λίγο πριν τη γραμμή της εστίας. Το παιχνίδι παιζόταν δύσκολα λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.

ο Γουριώτης βγάζει τη Λαμία μπροστά...

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν κοντά στην περιοχή της Λαμίας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 25΄ο Χρήστος Αντωνιάδης έφυγε από τη σέντρα στην αντεπίθεση, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα του Πύρασου που μην έχοντας άλλη επιλογή ανέτρεψε τον επιθετικό της Λαμίας. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το πέναλτυ κι απέβαλε τον τερματοφύλαγκα Τσιλίγκο των γηπεδούχων. Ο Λάκης Μπακάλης αναγκαστικά απέσυρε από το παιχνίδι τον Κωνσταντάκο κι έβαλε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Στούκα. Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Χρήστος Αντωνιάδης δίνοντας το προβάδισμα 0-1 για την Λαμία.

Χρήστος Αντωνιάδης
ο σκόρερ της Λαμίας στον αγώνα και πρώτος σκόρερ του ομίλου


Οι γηπεδούχοι απάντησαν με πάθος και δύναμη στο αριθμητικό πλεονέκτημα της Λαμίας και μέχρι τη λήξη του 1ου ημιχρόνου όχι μόνο δεν υστέρησαν αλλά κατάφεραν και την ολική επαναφορά. Στο 31΄ο Πύρασος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά κι ο Στεφανής με κεφαλιά ισοφάρισε τον αγώνα, 1-1. Στο 43΄ο Πύρασος ξανά από στημένη φάση κατάφερε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Νούσιας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο του γηπέδου γεμίζοντας στην περιοχή της Λαμίας κι εκεί ο Αρσένος με κεφαλιά σκόραρε για το 2-1.

ο Νούσιας έτοιμος να εκτελέσει φάουλ για τον Πύρασο

Στο 45΄ο Τσάμης έχασε την μπάλα μετά από έξοδο που έκανε αλλά ο Μπασδάνης που μπήκε στη φάση έκανε ένα χλιαρό πλασέ που έδιωξε εύκολα ο Χουλιάρας. Η Λαμία μετά το προβάδισμα στο σκορ "προδώθηκε" από την αδυναμία της ν΄αντιμετωπίσει τις ψηλές μπαλιές που έκαναν οι γηπεδούχοι προς την περιοχή της.

πολλές οι δυνατές μονομαχίες στη λάσπη...

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο 2ο ημίχρονο. Στο 50΄ο Μπασδάνης έφυγε στην αντεπίθεση για τον Πύρασο, έπεσε μέσα στην περιοχή της Λαμίας μετά από μαρκάρισμα που δέχθηκε κι ο διαιτητής έδωσε πέναλτυ υπέρ των γηπεδούχων. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρσένος που στο 51΄με το 2ο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 3-1. Ο Πέτρος Πανόπουλος έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας στο παιχνίδι τους Ζώγα και Ζέρβα αντί των Ανδρωνά και Ελευθεριάδη στο 53΄. Αναδιατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο η Λαμία, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να πιέζει έντονα τους γηπεδούχους χάνοντας πολλές ευκαιρίες να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

ο Αντωνιάδης ανάμεσα σε δύο αντιπάλους.

Στο 60΄ο Βαργιανίτης από το ύψος της μικρής περιοχής και σε κενή εστία έκανε ένα άτσαλο πλασέ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 64΄ο Βαρυπάτης μπήκε στο παιχνίδι αντί του Στ. Κάππου. Στο 71΄ ο Βαργιανίτης από δεξιά πάσαρε στον αμαρκάριστο Βαρυπάτη που έκανε ένα αδύναμο πλασέ για να μπλοκάρει εύκολα ο Στούκας. Στο 77΄ο Στούκας έκανε εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Βαργιανίτη. Ο Πάνος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά για τη Λαμία, ο Αντωνιάδης έκανε μια καρφωτή κεφαλιά όμως η μπάλα κόλησε στη λάσπη κι ο τερματοφύλακας του Πύρασου μπλόκαρε με δυσκολία. Η Λαμία έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία σ΄αυτή τη φάση. Στο 84΄ο Βαργιανίτης έκανε σέντρα από δεξιά κι ο Βαρυπάτης από πλεονεκτική θέση επιχείρησε ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε λίγο άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του αγώνα κι η λήξη βρήκε τον Πύρασο να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.

Η Λαμία σ΄έναν αγώνα που φάνηκε ότι θα τον κέρδιζε μετά το προβάδισμα και την αριθμητική υπεροχή έμεινε με την πίκρα της ήττας. Προδώθηκε από την αδυναμία της ν΄αντιμετωπίσει τις ψηλές μπαλιές στα στημένα κι η απουσία του πάντα παθιασμένου αρχηγού της, του Ηλία Μπαγινέτα ίσως ήταν καθοριστική σ΄αυτόν τον κρίσιμο αγώνα. Αν η Λαμία ήταν πλήρης στο συγκεκριμένο αγώνα, με τον Αγ. Κάππο και τον Σερπάνο ετοιμοπόλεμους και στη διάθεση του προπονητή ίσως η εξέλιξη του χθεσινού αγώνα να ήταν διαφορετική. Η Λαμία όταν αναδιατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο πήρε τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να διεκδικήσει κάτι στο παιχνίδι. Παρά την ήττα η Λαμία παραμένει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας κι ο στόχος που τέθηκε, της αξιοπρεπούς συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχει υλοποιηθεί απόλυτα μέχρι τώρα. Η καλή πορεία της ομάδας δημιούργησε φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο από τον αρχικό στόχο αλλά ας μην ξεχνάμε ποιοί είμαστε, από που ήρθαμε για να κατανοήσουμε που μπορούμε να φτάσουμε...

Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τους κυρίους Μπακάλη και Γρηγοριάδη για την άψογη συμπεριφορά τους και την φιλοξενία! Ο Πύρασος με ανθρώπους που διαθέτουν τέτοιο ήθος στο δυναμικό του σίγουρα δικαιούται ότι έχει κατακτήσει αγωνιστικά κι έχει μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.