Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Α.Ο. Καρδίτσας - Α.Σ. Λαμία 1-2


Μίλησε ο νόμος του Αντωνιάδη...




Καλές γιορτές σε όλους τους φίλους του ευχήθηκε ο Α.Σ. "Λαμία" με τη σπουδαία νίκη που πέτυχε στην Καρδίτσα επί του Α.Ο.Κ. Στο λασπωμένο γήπεδο των Καμινάδων ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Χρήστος Αντωνιάδης σκόραρε 2 φορές! Η σπουδαία νίκη ήρθε χάρη στην αγωνιστικότητα όλων των παιδιών της Λαμίας! Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή έληξε τον αγώνα κι επέτρεψε ν΄αρχίσουν οι πανηγυρισμοί τόσο στην κερκίδα όσο και στα αποδυτήρια. Περίπου 250 ήταν οι θεατές του αγώνα κι ανάμεσά τους 20 πιστοί φίλοι του Α.Σ. Λαμία.


Τρούκης, Καραγιώργος, Παλάντζας, Καραμπέκος, Οικονόμου, Καλλέργης, Φλίγκος, Παππάς, Παραστατίδης, Κουκούλης και Φουσίκας ήταν οι έντεκα που ξεκίνησαν για τον Α.Ο.Κ.

Β. Μπαγινέτας, Ζέρβας, Αγ. Κάππος, Ηλ. Μπαγινέτας, Χουλιάρας, Γουργιώτης, Λαϊνας, Λέσσης, Βαργιανίτης, Πάνος και Αντωνιάδης οι επιλογές του Πέτρου Πανόπουλου.


Ο Α.Ο.Κ. από το ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Έκλεισε πίσω την Λαμία και ζήτησε επίμονα το γκολ. Ήρθε το γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση αλλά ήταν από την Λαμία! Ο Αντωνιάδης με ατομική προσπάθεια πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή κι απέναντι από τον Τρούκη πλάσαρε, με τη γνωστή του εκτελεστική δεινότητα, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας, 0-1 μόλις στο 6ο λεπτό!

Αντωνιάδης και 0-1!

Ο Α.Ο.Κ. προσπάθησε ν΄ανταποδώσει γρήγορα το γκολ. Στο 9΄ο πιο δραστήριος παίκτης του Α.Ο.Κ. ο Φλίγκος έκανε ένα καλό δυνατό σουτ που έδιωξε, με εξαιρετική προσπάθεια, σε κόρνερ ο Β. Μπαγινέτας. Στο 10΄ο Φλίγκος μέσα από την περιοχή έκανε ένα σουτ που πρόλαβε να κοντράρει ο Γουργιώτης κι η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας της Λαμίας.

πίεσε ο Α.Ο.Κ την Λαμία

Στο 14΄η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία. Μετά από κόρνερ ο Πάνος, αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής, με πλασέ πάνω στην κίνηση, εστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία. Όσο η ώρα περνούσε η Λαμία επιβεβαίωνε το προβάδισμά της κρατώντας μακριά από την εστία της τους γηπεδούχους κι έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα επίθεση. Στο 25΄ο Γουργιώτης έκανε μια έξυπνη σκαφτή μπαλιά για τον Αντωνιάδη που βγήκε στα νώτα των αμυντικών του Α.Ο.Κ. αλλά ο Τρούκης βγήκε γρήγορα από την εστία του κι έσωσε την κατάσταση. Στο 27΄ο Παλάντζας έκανε ένα καλό μακρινό σουτ που μπλόκαρε ο Μπαγινέτας. Στο 35΄ο Βαργιανίτης βρέθηκε τετ α τετ απέναντι στον Τρούκη αλλά είδε τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. ν΄αποκρούει το σουτ που έκανε. Το καλύτερο το κράτησε για το τέλος του 1ου μέρους η Λαμία. Ο Αντωνιάδης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, διένυσε το μισό γήπεδο και πριν σκοράρει αντράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο κ. Μπαλατσούκας, διαιτητής της αναμέτρησης, υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτυ. Ο Χρήστος Αντωνιάδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτυ (δείτε στο lamiafclive) ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 0-2 στο 45΄.

πανηγυρισμοί μετά το 0-2!

Στο 2ο μέρος η Λαμία άλλαξε μόνο τις φανέλες! Έβγαλε τις λασπωμένες μπλε και φόρεσε τις καφέ - πορτοκαλί! Το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας έμεινε ίδιο, μαχητικό και παθιασμένο! Ο κ. Σδρόλιας έβαλε στο παιχνίδι τους Τσούκλη και Τσιτώνα αντί των Παππά και Καλλέργη. Στο 55΄η Λαμία κέρδισε κόρνερ από δεξιά, εκτέλεσε ο Ζέρβας κι ο Χουλιάρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει εκεί τον αγώνα.

από το 60΄ μέχρι το 75΄ο Α.Ο.Κ. πίεσε πολύ...

Ο Α.Ο.Κ. από το 60΄και μετά άσκησε αφόρητη πίεση στην Λαμία. Με τον Πέτρο Τσούκλη στη σύνθεσή τους οι γηπεδούχοι έκλεισαν πίσω την Λαμία και ζήτησαν έντονα το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Στο 59΄ο Τσούκλης με σουτ φάουλ από καλή θέση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Βλέποντας ότι δύσκολα φτάνει στην περιοχή της Λαμίας, ο προπονητής του Α.Ο.Κ. έβγαλε τον Παραστατίδη από τον αγώνα κι έβαλε τον Κλιάφα ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο. Στο 67΄ ο Οικονόμου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 68΄ο Φουσίκας με προβολή μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-2.

μείωσε σε 1-2 ο Α.Ο.Κ. και ξαναμπήκε στο παιχνίδι

Συνέχισε να πιέζει ο Α.Ο.Κ. για την ισοφάριση όμως η Λαμία έδειξε ότι με τον Ηλία Μπαγινέτα να καθοδηγεί τα μετόπισθεν είναι απροσπέλαστη. Η ώρα περνούσε, η Λαμία άντεχε στην πίεση κι έβγαινε και στην κόντρα.

η Λαμία στο ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης

Η υπερπροσπάθεια, στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο, κούρασε τους παίκτες της Λαμίας κι οι απαραίτητες βοήθειες από τον πάγκο ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Στο 79΄ο Ελευθεριάδης πήρε τη θέση του Βαργιανίτη. Ο Θυμιάκος μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Λαϊνα στο 82΄κι η Λαμία πλησίαζε με σιγουριά στη μεγάλη νίκη. Στο 84΄ο Α.Ο.Κ. έχασε μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Τσούκλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Φουσίκας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 89΄καλό σουτ του Τσούκλη έφυγε ελάχιστα άουτ κι εκεί τελείωσε ο αγώνας. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη ο Πέτρος Πανόπουλος έβγαλε τον χρυσό σκόρερ Αντωνιάδη κι έβαλε τον Ανδρωνά στη θέση του στο 90'. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε μετά από 5΄λεπτά καθυστερήσεων χωρίς ν΄αλλάξει το σκορ. Μόνη στενοχώρια για την Λαμία η αποβολή του Γουργιώτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις. Με 1-2 η Λαμία κέρδισε, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή παράδοση που έχει στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Α.Ο.Κ.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Λαμίας είπε:

"Ήμασταν πάρα πολύ καλοί σήμερα. Ευτυχήσαμε να κάνουμε ένα γρήγορο γκολ και κάναμε και το 0-2 στο τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο προσέξαμε την άμυνά μας. Ο Α.Ο.Κ. μας απείλησε με στημένα. Η επιτυχία ανήκει σε όλα τα παιδιά, εμείς παίζουμε για τον κόσμο, για την Λαμία! Εμείς αυτό που θέλουμε και κάνω παράκληση, είναι ηρεμία. Δεν έχουμε ν΄αποδείξουμε τίποτα. Θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος. θα ξεκουραστούμε στην διακοπή του πρωταθλήματος και θα τονώσουμε την ομάδα."

Θέλω ν΄αναφέρω ότι ο ζωντανός μύθος του Α.Σ. Λαμία, ο Πέτρος Πανόπουλος, αντιμετώπισε το τσουχτερό κρύο χθες στην Καρδίτσα φορώντας το κυανόλευκο κασκόλ της ομάδας που έγραφε αυτό που όλοι ευχόμαστε, "Forza Λαμία"!

Η Λαμία πέτυχε μια σπουδαία νίκη. Παρά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φτιάχτηκε η φετινή ομάδα... με άδειες κερκίδες... με ελάχιστη συμπαράσταση εκτός Λαμίας... με διαφωνίες, αποχωρήσεις κι απομακρύνσεις... είναι 2η στη βαθμολογία κι αυτό πιστώνεται στο πάθος , στην πίστη, στην επιμονή αλλά και στην ποδοσφαιρική ικανότητα των πρωταγωνιστών της, των ποδοσφαιριστών της! Ας κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι ότι μας αναλογεί για να μην παέι στράφι αυτή η προσπάθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.