Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

έστω κι αργά...

Έχω την αίσθηση πως δεν συμπεριφερθήκαμε σωστά απέναντι στον Θανάση Σερπάνο... Βάζω πρώτο πληθυντικό και κάνω την αρχή από εμένα τον ίδιο και θα εξηγήσω τους λόγους. Στα τέλη Οκτώβρη είχα μια συνάντηση με τον Θανάση Σερπάνο που μου εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει στο Forza Λαμία ώστε να επικοινωνήσει με τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Χαρακτηριστικά μου τόνισε τότε πως είχε δεχθεί πολλές προτάσεις από διάφορα ΜΜΕ αλλά επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά στο Forza Λαμία. Είχα μια συζήτηση μαζί του όπου ο Θανάσης Σερπάνος μου είπε πολλά ενδιαφέροντα. Δυστυχώς άργησα πολύ να δημοσιεύσω τα όσα μου είπε και λίγες εβδομάδες αργότερα ο Θανάσης Σερπάνος ήταν προσκεκλημένος και μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό κι έτσι δεν δημοσίευσα την συζήτησή μας. Έστω και ετεροχρονισμένα δημοσιεύω τα όσα μου είπε τότε στην ουσιαστικά πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για τα τεκταινόμενα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λαμίας. Η συζήτησή μας έγινε στις εγκαταστάσεις του ARSENAL SOCCER SCHOOL όπου μου άνοιξε τις πόρτες και με φιλοξένησε ο Θανάσης στις 26 Οκτώβρη.

______________________________________________________

Θανάσης Σερπάνος


Δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος για να κάνω μια τυποποιημένη συνέντευξη με τον Θανάση Σερπάνο αλλά κυρίως δεν γίνεται να βάλεις σε καλούπι έναν ποδοσφαιριστή που ξεδιπλώνει ελεύθερα την ποδοσφαιρική του ευφυία στο χορτάρι. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή τον αφήνεις ελεύθερο κι απολαμβάνεις όσα έχει να σου προσφέρει με τις περίτεχνες εμπνεύσεις του στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο επέλεξα και για την συζήτησή μας, άφησα τον Θανάση Σερπάνο να μιλήσει ελεύθερα για όλα κι ομολογώ ότι το αποτέλεσμα ήταν εξίσου εντυπωσιακό! Ο Θανάσης Σερπάνος σε μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση αποκλειστικά για τους αναγνώστες του «Forza Λαμία»!

Ο Θανάσης Σερπάνος στο χώρο εργασίας του. Η φωτογραφία του με τον Κριστόφ Βαζέχα σε περίοπτη θέση! Συστήνω στους φίλους της ομάδας να κρατήσουν αυτή τη φωτογραφία μιας και ίσως αποδειχθεί προφητική για τα όσα ενδέχεται να γίνουν στην αγαπημένη μας ομάδα!





Ο Θανάσης Σερπάνος μιλάει…

για την επαγγελματική του δραστηριότητα…

Είμαι από τους ανθρώπους που όταν βάζουν έναν στόχο κάνουν τα πάντα για να τον πετύχουν. Πριν αρκετά χρόνια περνώντας έξω από μια εγκατάσταση με γήπεδα 5x5 στη Λαμία είπα ότι θα κάνω κι εγώ το ίδιο. Έβαλα έναν σκοπό και τον πέτυχα! Πριν μερικά χρόνια εδώ που είμαστε ήταν χωράφια, σήμερα υπάρχει μια ακαδημία ποδοσφαίρου! Παρακολούθησα σεμινάρια στην Αγγλία, πήρα γνώσεις από σημαντικούς ανθρώπους της Άρσεναλ και τώρα πια το ARSENAL SOCCER SCHOOL είναι πραγματικότητα. Έχω τόσα πολλά παιδιά στην ακαδημία που δυσκολεύομαι να δεχθώ νέες εγγραφές. Ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την επέκταση του ARSENAL SOCCER SCHOOL σε μια έκταση 25 στρεμμάτων με κατασκευή γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα. Το περασμένο καλοκαίρι πήγα στην Αγγλία σαν βοηθός του τεχνικού διευθυντή Κριστόφ Βαζέχα με την ελληνική ομάδα της Άρσεναλ. Ήταν μια σημαντική εμπειρία να βλέπεις πως δουλεύει μια μεγάλη ομάδα. Τα μικρά παιδιά έβλεπαν ότι κάνουν τις ίδιες ασκήσεις με παίκτες όπως ο Φάμπρεγκας! Το ARSENAL SOCCER SCHOOL διαθέτει την τεχνογνωσία και την υποστήριξη μιας ποδοσφαιρικής υπερδύναμης όπως είναι η Άρσεναλ! Πάρα πολύ μ΄έχει βοηθήσει κι η συνεργασία με τον Κριστόφ Βαζέχα! Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, απλός άνθρωπος!


για τα τμήματα υποδομής του Α.Σ. Λαμία…

Το συζήτησα με τους ανθρώπους της διοίκησης και τους προέτρεψα να προχωρήσουν, να κάνουν τις ακαδημίες της Λαμίας. Να τις κάνουν μόνοι τους χωρίς να εξαρτιώνται από κανέναν. Κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας με στενοχώρησαν με συγκεκριμένες ενέργειές τους αλλά δεν στέκομαι σ΄αυτό το γεγονός.


για την καριέρα του…

Την πρώτη φορά που ήρθα στη Λαμία έμεινα εκτός ομάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπήρξε πρόταση στη διοίκηση της ομάδας από τον Ατρόμητο, που τότε αγωνιζόταν στη Β΄εθνική, για να με παραχωρήσουν με μεταγραφή όμως η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε. Πήγα στον Ανδρούτσο Γραβιάς και την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄ εθνική. Αγωνίστηκα στη Γ΄ εθνική με την Γραβιά και την επόμενη χρονιά πήγα στον Φωκικό. Με το Φωκικό πήρα το πρωτάθλημα στη Δ΄ εθνική και την άνοδο στη Γ΄ εθνική. Στην Άμφισσα έζησα πολύ καλές στιγμές, περπατούσα στο δρόμο κι ο κόσμος με σταματούσε, με χαιρετούσαν, μ΄αγκάλιαζαν! Την περασμένη περίοδο επέστρεψα στην Φθιώτιδα, στον Αγρότη Λειανοκλαδίου, επειδή ήθελα να προχωρήσω στο στόχο που ειχα βάλει για τη δημιουργία της ακαδημίας ποδοσφαίρου. Η ως τώρα πορεία μου κι όσα έχω πετύχει μ΄ έχουν δικαιώσει ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή. Δεν αγωνίζομαι πια για ν΄αποδείξω τίποτα και σε κανέναν… ( η επισήμανση της φράσης έγινε κατόπιν επιθυμίας του Θανάση Σερπάνου)


για την ομάδα φέτος…

Την Λαμία την έχω στην καρδιά μου.Την αγαπάω την ομάδα γι αυτό και μαζί με κάποιους ποδοσφαιριστές μετά από όσα έγιναν το καλοκαίρι αποφασίσαμε να κατεβάσουμε την ομάδα στο πρωτάθλημα. Μαζευτήκαμε μια παρέα ανθρώπων και καταφέραμε ότι καταφέραμε. Είμαστε μια παρέα ανθρώπων που αγαπάμε την ομάδα κι αυτό είναι το μόνο κίνητρό μας! Όλοι προσφέρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους σ΄αυτή την ομάδα φέτος. Ο ένας δίνει την ψυχή του για τον άλλο. Ειδικά οι μικροί τα δίνουν όλα! Οι μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι έχουμε από κοντά τους μικρούς! Όλοι έρχονται με όρεξη στην προπόνηση, ο Κώστας ο Χουλιάρας έρχεται μια ώρα νωρίτερα στην προπόνηση γεμάτος ανυπομονησία, ο Ηλίας (Μπαγινέτας) τελειώνει απ΄την οικοδομή που είναι η δουλειά του κι αντί να πάει στο σπίτι του να φάει, να ξεκουραστεί, έρχεται κατευθείαν στην προπόνηση! Ο Ανδρωνάς έρχεται καθημερινά για προπόνηση από τον Βόλο. Ο Αντωνιάδης έχει υποδειγματική συμπεριφορά, οι νεότεροι μας βλέπουν και παίρνουν παράδειγμα από εμάς. Η Λαμία φέτος έχει τους καλύτερους μικρούς. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι μικροί της Λαμίας, έρχονται με όρεξη στην προπόνηση. Βλέπεις μικρά παιδιά να έρχονται με την τσάντα του σχολείου στην προπόνηση! Οι προπονητές είναι εκπληκτικοί! Τι να πω για τον Πέτρο Πανόπουλο με τη σταδιοδρομία που έχει κάνει; Τον ακούμε και τον σεβόμαστε. Ο Γιάννης Συρογιάννης βοήθησε πολύ για να φτιαχτεί αυτή η ομάδα το καλοκαίρι, έχει αφιερωθεί σ΄αυτήν την ομάδα, το ίδιο κι ο Γιώργος Καψαλιάρης


για τον στόχο της ομάδας…

Ό,τι δίνεις παίρνεις, κάτι θα πάρουμε κι εμείς στο τέλος! Βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και είναι αδικία για την προσπάθεια που κάνουμε να μην πάρουμε κάτι στο τέλος…Προσωπικά δεν θέλω να χάνω με τίποτα!

για τον φίλαθλο κόσμο…

Είμαι ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου. Μετά από όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Στον αγώνα με τον Πυργετό η ομάδα έκοψε τα διπλάσια εισιτήρια από τους προηγούμενους αγώνες παρά τη βροχή. Μετά τον αγώνα με τον Πυργετό όταν έφευγα από το γήπεδο υπήρχε κόσμος που περίμενε μέσα στη βροχή για να μου πεί ένα μπράβο και να με χειροκροτήσει! Ο κόσμος πρέπει να έρθει να στηρίξει την ομάδα, ειδικά τα μικρά παιδιά! Δεν με νοιάζει για μένα αλλά αυτά τα μικρά παιδιά αξίζουν να τα στηρίξει ο κόσμος γιατί δίνουν και την ψυχή τους!


για το αύριο της ομάδας…

Η Λαμία με 100.000 κατοίκους θα έπρεπε να έχει ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία. Πρέπει ν΄αλλάξουν πολλά για ν΄αλλάξει κι η μοίρα της ομάδας. Είναι αναγκαίες οι υποδομές ώστε η ομάδα να έχει τους δικούς της παίκτες. Χρειάζεται να στελεχωθεί διοικητικά η ομάδα με ανθρώπους με γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Μπορεί μελλοντικά να γίνουν αυτά από ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα κι έχουν και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να το πετύχουν!


Η συζήτηση με τον Θανάση Σερπάνο έγινε στις εγκαταστάσεις του ARSENAL SOCCER SCHOOL. Ο Θανάσης Σερπάνος παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί για να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης επέλεξε το FORZA ΛΑΜΙΑ σε ανταπόδωση της αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπό του. Με τίμησε ο Θανάσης Σερπάνος με την επιλογή του και τον ευχαριστώ πολύ!

______________________________________________________

Αυτό ήταν το κείμενο που δεν δημοσίευσα μετά την πρώτη συζήτησή μου με τον Θανάση Σερπάνο. Έστω και τώρα το δημοσιεύω ζητώντας συγγνώμη από τον Θανάση... Έχουν αξία τα όσα είπε τότε ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας όπως ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του Forza Λαμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα δημοσιεύονται μόλις επιβεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό τους ακολουθεί τους παρακάτω κανόνες:

1. Δεν προσβάλουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
2. Δεν θίγουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.
3. Δεν διευκολύνουν ή ενθαρρύνουν την τέλεση αξιοποίνων πράξεων και προσβάλλουν τα κρατούντα ήθη και την δημοσία αιδώ.
4. Δεν αντίκεινται στις διατάξεις του τηλ/κού νόμου, του κώδικα δεοντολογίας άσκησης τηλ/κών δραστηριοτήτων, των νόμων περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των νόμων περί προστασίας των καταναλωτών.